Peter Schuitert, Marian Rootsaert, wethouder Evertz, Daniël Visser, Patrick Leendertse, Franciëlla Chamuleau, Irma Rijk en Jacolien Bindervoet (vlnr).
Peter Schuitert, Marian Rootsaert, wethouder Evertz, Daniël Visser, Patrick Leendertse, Franciëlla Chamuleau, Irma Rijk en Jacolien Bindervoet (vlnr). (Foto: Coby Weijers)

Nieuwe stichting krijgt sleutels dorpshuis Schore

SCHORE - De Kapelse wethouder Annebeth Evertz overhandigde de nieuwe Stichting Dorpshuis Schore zaterdag officieel de sleutels van het dorpshuis.
In samenspraak met vele dorpsbewoners heeft de dorpsraad van Schore vorig jaar een dorpsvisie opgesteld. De rol van het dorpshuis voor de Schoorse gemeenschap maakt ook deel uit van dit plan. Naast een plek waar verenigingen hun activiteiten kunnen uitvoeren, is er behoefte aan een ´huiskamer’ voor het dorp. "Vroeger kon je hier frietjes eten. We willen dat er straks gekookt kan worden, zodat mensen hier weer samen kunnen eten. En we willen een kinderhoek inrichten, zodat de kinderen hier kunnen spelen", vertelt Franciëlla Chamuleau van de nieuwe stichting, waarvan ook Peter Schuitert, Marian Rootsaert, Daniël Visser, Patrick Leendertse, Irma Rijk en Jacolien Bindervoet deel uitmaken. Met hen zijn er leden van alle verenigingen die Schore rijk is vertegenwoordigd in de nieuwe stichting. "Dat was een grote wens." De gemeente Kapelle vindt dat er met deze achterban een degelijk fundament voor de toekomst van het dorpshuis ligt. Zij knapt het gebouw in overleg met de stichting op. Hoe vaak het renoveerde dorpshuis open gaat, is aan de beheerder. De stichting is nog op zoek naar deze persoon, vertelt Chamuleau.

Vooruit
De Stichting Dorpshuis Schore is eind 2018 opgericht vanuit de dorpsraad. Begin dit jaar hebben de nieuwe stichting en gemeente een gebruiks- en exploitatieovereenkomst ondertekend voor het dorpshuis. Wethouder Evertz overhandigde de sleutels aan stichtingsvoorzitter Daniël Visser tijdens de landelijke vrijwilligersactie NLdoet. De stichting hield in het kader hiervan een klusdag in het dorpshuis. "We weten nog niet wanneer de verbouwing kan beginnen, maar met deze klusdag laten we zien dat we vooruit willen. Door het dorpshuis bijvoorbeeld leeg te halen, kan de verbouwing straks meteen van start."

Naam
Voor de nieuwe naam van het dorpshuis kunnen mensen nog tot 1 mei suggesties indienen via dorpshuis@hartvoorschore.nl. "We hebben er al bijna veertig gekregen." De naam wordt onthuld bij de heropening van het dorpshuis. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief