Beau en haar klasgenootjes beschilderen allemaal hun eigen paneel.
Beau en haar klasgenootjes beschilderen allemaal hun eigen paneel. (Foto: Picasa)

Kinderen Schuttevaer maken energiek megamozaïek

HANSWEERT - De jongste kinderen van basisschool Schuttevaer in Hansweert schilderden dinsdag de basis van een megamozaïek. Onder leiding van decoratieschilder Barre Verkerke gingen de leerlingen in het kader van de Kinderkunstweek aan de slag met hun favoriete kleur verf én magische toververf.


“Hoe maak je donkerrood?”, vraagt meesterschilder - maar dinsdag vooral meester - Barre aan groep 1/2, voordat ze aan het werk gaan. Zazanna weet het. “Rood met zwart erbij”, zegt ze. Zazanna weet zelfs dat wit een kleur lichter maakt. Meester Barre is onder de indruk. “Heel knap. Misschien word je later wel een groot schilder.”

Effect

Alle kinderen krijgen een paneel om te beschilderen in hun lievelingskleur, vermengd met magische toververf. Dat maakt de verf transparant en zorgt ervoor dat je er lang mee kunt werken, legt meester Barre uit. Als de kinderen klaar zijn met schilderen, brengen ze ook nog een speciale techniek in de praktijk. “Door plastic met je handen aan te drukken op je paneel, krijg je effect in je schilderij”, laat meester Barre zien. De kinderen genieten zichtbaar. “Ik vind het heel leuk om te schilderen”, straalt Beau, terwijl ze nog wat meer roze verf pakt.

Marathon

Ook juf Yvonne geniet. “We doen in de klas creatieve dingen in groepjes, maar met z’n allen tegelijk schilderen is te massaal. Daarom is het zo leuk dat dit in de Kinderkunstweek wel kan.” De leerlingen zijn bezig in een ruimte die speciaal voor dinsdag is ingericht als kunstlokaal. Meester Barre gaat hier in een marathon met alle klassen aan het werk rondom het thema ‘energieke kunst’. “Als straks alle klassen geweest zijn, hebben we tachtig panelen”, vertelt meester Barre. “Daar maken we dan één groot mozaïek van.” Dit energieke megamozaïek wordt in april tentoongesteld in de school. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief