jo-annes-de-bat-foto-jeroen-moerdijk
jo-annes-de-bat-foto-jeroen-moerdijk

CDA boekt in Zeeland wel fors winst

GOES - Waar de christendemocraten landelijk genoegen moesten nemen met een klein verlies is het CDA in de gemeente Goes flink gegroeid.


De partij van lijsttrekker Jo-Annes de Bat steeg van 15 procent naar 22 procent. Forum voor Democratie werd in Goes uit het niets nummer twee met iets meer dan 10 procent van de stemmen en bleef daarmee de VVD en PvdA net voor.

Borsele en Noord-Beveland

Ook in de gemeente Borsele is het CDA met 22 procent de grootste partij. Hier werd de SGP met bijna 20 procent de nummer twee en eindigde Forum voor Democratie daar ver achter als nummer drie. Op Noord-Beveland kreeg het CDA bijna 20 procent van de stemmen waarmee ze ook op het eiland de grootste was. Op Noord-Beveland was het percentage stemmen voor de partij van Thierry Baudet ook fors: 14 procent. De VVD werd derde met bijna 13 procent.

Kapelle en Reimerswaal

In de gemeente Kapelle zijn de liberalen jaren de grootste geweest. Woensdag kwam het CDA echter veel sterker uit de bus. De christendemocraten kregen bijna 20 procent van de stemmen. Ze bleven de SGP (16 procent) en VVD (12 procent) ver voor. De gemeente Reimerswaal is één van de weinige gemeenten waar het CDA niet de meeste stemmen kreeg. De SGP is daar met 37 procent met afstand de grootste. Het CDA werd wel tweede met 15 procent van de stemmen en Forum voor Democratie derde met iets minder dan 10 procent van de stemmen.

Provincie

Op provinciaal vlak is het CDA de grootste. Nu bijna alle stemmen zijn geteld lijkt de partij van De Bat uit te komen op zeven zetels. De SGP is nummer twee met vijf zetels. Derde eindigt nieuwkomer Forum voor Democratie met vier zetels, net zoveel als de VVD en PvdA. Verliezers zijn de SP en PVV,  die beide nog twee zetels hebben. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief