Afbeelding

Definitieve zetelverdeling bestuur waterschap bekendgemaakt

Door: Peter Houtepen Algemeen

KAPELLE - Partij voor Zeeland en het CDA komen allebei met vier zetels in het bestuur van waterschap Scheldestromen. 

Dat is maandag bekendgemaakt nadat de definitieve uitslag van de verkiezingen voor waterschap Scheldestromen vastgesteld was door het Centraal Stembureau. Partij voor Zeeland kreeg bij de verkiezingen met 26.002 stemmen de meeste kiezers achter zich, op korte afstand gevolgd door het CDA met 25.568 stemmen.

In het nieuwe bestuur krijgt verder de SGP 3 zetels. Twee zetels zijn er voor Waterschapspartij Zeeuws-Vlaanderen, VVD, PvdA, Water Natuurlijk en 50Plus. De ChristenUnie en de Algemene Waterschapspartij Niet politiek, wel deskundig krijgen ieder 1 zetel. In de praktijk betekent dit dat de Partij voor Zeeland en 50Plus er een zetel bijgekregen hebben; Waterschapspartij Zeeuws-Vlaanderen en de VVD zijn een zetel kwijtgeraakt. 

In totaal stemden 169.439 mensen van de 310.198 stemgerechtigden, een opkomstpercentage van 54,6 procent. In 2015 was het opkomstpercentage nog 48,1 procent. "Ik ben ontzettend tevreden met dit opkomstpercentage", aldus dijkgraaf Poppelaars. "Dit is niet alleen het resultaat van gecombineerde verkiezingen, maar ook van een positieve publiciteitscampagne en uitgebreide media-aandacht voor het waterschapswerk regionaal én landelijk."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief