Deelnemers lopen vijf kilometer of tien Engelse mijl. FOTO MARTIJN LAVOOIJ
Deelnemers lopen vijf kilometer of tien Engelse mijl. FOTO MARTIJN LAVOOIJ Foto: Martijn Lavooij

AV'56 doet oortjes in de ban bij Oosterscheldeloop

Door: Eugene de Kok Sport

GOES - De jaarlijkse Oosterscheldeloop vindt zaterdag 6 april plaats in Goes. Het is de dertiende editie. Er zijn twee afstanden: vijf kilometer en de tien Engelse mijl. Er is dit jaar geen jeugdloop.

De start en finish van het evenement zijn bij Omnium in Goes. De lopen gaan van start met een tussenpoos van vijf minuten, om 14.00 uur en 14.05 uur.

Muziek

De organisatie is in handen van atletiekvereniging AV’56. Zij heeft oortjes verboden. Deelnemers op de lange afstanden gebruiken deze voor wat muziek ter afleiding en zodat ze zich kunnen afzonderen van de rest van de deelnemers. AV’56 vindt dat de oortjes de veiligheid echter nadelig beïnvloeden en wil ze dit jaar niet zien.

Mannee

Het parkoers van de tien Engelse mijl voert deelnemers via het Goese Meer, Goese Sas, Kattendijke en Mannee terug naar het Omnium. De lopers op de korte afstand maken een cirkel rond nieuwbouwwijk Mannee en komen door het park van recreatiegebied Hollandsche Hoeve terug.

Inschrijven

Voorinschrijven kan via de website www.av56.nl. Na 4 april is het nog mogelijk om op de dag zelf in te schrijven, vanaf 12.00 uur bij Omnium.[l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief