Afbeelding

Yerseke wint van koploper Terneuzense Boys

Sport en vereniging

YERSEKE - Op zaterdag 6 april mocht de hoofdmacht van voetbalvereniging Yerseke het opnemen tegen koploper Terneuzense Boys in de thuishaven. Op sportpark 'Cleijn Moercken' trok het vissersdorp aan het langste eind door de 1-0 voorsprong bewerkstelligd in de 1e helft over de streep te trekken. Het enige doelpunt in de wedstrijd kwam op naam van Jari Christiaanse, ondanks de vele kansen voor beide teams. Een hoofdrol weggelegd voor de uitstekend keepende doelman Colin Hout die op miraculeuze wijze zijn doel schoon hield. Door de nipte zege heroverd Yerseke de 4e positie op de ranglijst.

De gedoodverfde kampioenskandidaat Terneuzense Boys speelde matig in het eerste bestek, het was Yerseke dat meer zelfvertrouwen uitstraalde. Na een klein kwartier spelen was het Jari Christiaanse die op 'de goede plaats' stond. In het uitverdedigen kopte Ewoud van Troost een aangesneden voorzet hard weg op de voeten van zijn aanvoerder Sander Overbeeke, deze caramboleerde in de voeten van Christiaanse met vervolgens van dichtbij het geplaatste schot in de hoek. Geen houden meer aan voor doelman Sander Pijpelink met als gevolg de 1-0 voorsprong voor Yerseke. Voorin kwam veelal het gevaar van Sylvio Hage, na een puike aanname met de dreiging naar binnen volgde een pegel op de lat waardoor de koploper gewaarschuwd werd. Echter achterin gaf Yerseke weinig tot niets weg wat voor een 1-0 ruststand zorgde.

2e helft

Na de rust duidelijk een beter Terneuzense Boys dat opzoek ging naar de gelijkmaker, dit resulteerde ook in kansen echter stond Yerseke-doelman Colin Hout de gelijkmaker niet toe door uitstekende reddingen. Daarentegen liet Yerseke een aantal prima counters kansen liggen om de wedstrijd te beslissen. Arjen de Koeijer nog niet topfit, Evert van Houte, Sylvio en Axel Koster met toch prima kansen waarvan er niet één werd benut. Terneuzense Boys sterker met als invaller Wouter Duvekot, hij gooide een enorme strijdlust in de aanval waar Yerseke het moeilijk mee had. Door het hart van de verdediging werd Bart van Fraeyenhove vrijgespeeld die 'oog in oog' met Colin Hout zijn poging zag strandden door een reflex met de voeten van de uitstekend keepende doelman. Over en weer kansen, een prima wedstrijd voor de aanwezige toeschouwers door toch ook de minimale marge. En dan lijkt in de slotfase Terneuzense Boys toe te slaan via de steeds mee opkomende Ewoud van Troost, Niek Hamelink met de perfecte voorzet op het hoofd van verdediger die deze hard binnen lijkt te koppen, echter een uiterste inspanning van doelman Hout voorkwam de gelijkmaker. Ditmaal een reflex met de hand met daarna het applaus van zowel het thuispubliek als de bezoekers. Had een gelijkspel niet misstaan, maar bleek de treffer van Jari Christiaanse een driepunter en won het op basis van altijd aanwezige strijdlust, de minimale marge, uitstekend keeperswerk maar vergat het de wedstrijd op slot te gooien via de counters welke dotten van kansen opleverde.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief