Buurtkinderen, de Kapelse kinderburgemeester Hessel Kole (rechtsachter) en wethouder Jon Herselman prikken het kunstwerk tevoorschijn.
Buurtkinderen, de Kapelse kinderburgemeester Hessel Kole (rechtsachter) en wethouder Jon Herselman prikken het kunstwerk tevoorschijn. Foto: Coby Weijers

Nieuw kunstwerk voor Zuidhoek in Kapelle

Door: Britta Janssen Actueel

KAPELLE - Op de geboortedag in Kapelle van Annie M.G. Schmidt, 20 mei, is in de Kapelse nieuwbouwwijk Zuidhoek een kunstwerk van één van haar verhaaltjes onthuld.

De Kapelse wethouder Jon Herselman en kinderburgemeester Hessel Kole prikten maandagmiddag samen met kinderen uit de wijk een heleboel ballonnen weg om het kunstwerk zichtbaar te maken.

De onthulling vond plaats voor de woning aan de Annie MG Schmidtsingel 114. Hiermee is de ontwikkeling van Zuidhoek 1 en 2 afgesloten en de ontwikkeling van fase 3 officieel begonnen.

Woningbouw

De wijk is twee kunstwerken rijker. Aan beide kanten van de Zuidhoek staat een kunstwerk van een verhaaltje van Schmidt. Ze zijn gemaakt van cortenstaal. Bij Biezelinge is dat een kunstwerk van Jip en Janneke, naast de naar dit bekende duo vernoemde speeltuin. Aan de kant van het Fruitteeltmuseum is het verhaaltje ‘Mandje appels voor opa’ verbeeld. Bij het museum staat ook een informatiepaneel over Annie M.G. Schmidt en de wijk. Het bouwrijp maken van Zuidhoek 3 is al van start gegaan. Hier komen honderdveertig woningen. Na de bouwvakantie begint de woningbouw.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief