sleutels-wonen-huis-woning-woningcorporatie-corporatie-medium
sleutels-wonen-huis-woning-woningcorporatie-corporatie-medium

Bevelandse gemeenten gaan nog meer samenwerken op woonbeleid

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - De vijf Bevelandse gemeenten gaan nog nauwer samenwerken op het gebied van woonbeleid.

Ze hebben samen een woonvisie gemaakt, waarin het strategische woonbeleid tot en met 2023 is vastgelegd. In de visie staan gezamenlijke doelen en kaders voor de lange termijn.

De eerste stappen voor een gezamenlijk woonbeleid werden gezet in 2013.

Huisvesting

Toen maakten de gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland en Reimerswaal afspraken over woningbouw, herstructurering, wonen en zorg, huisvesting en arbeidsmigranten. Ook werden er prestatieafspraken gemaakt met de woningcorporaties in de regio en werden marktpartijen, huurders en belangenbehartigers geraadpleegd.

Duurzaamheid

In de nieuwe visie leggen de gemeenten ook verbanden met zaken als duurzaamheid, zorg en recreatie. Verder spelen ze in op de crisis op de woningmarkt en trends, kansen en knelpunten. De visie moet richting geven voor de komende vijf jaar met een doorkijkje naar de komende tien jaar. Elk jaar maken de gemeenten een update in de vorm van een monitor. “Daarin volgen we de kwalitatieve en kwantitatieve ontwikkeling in vraag een aanbod.”

De visie wordt in de eerste helft van juni behandeld in de vijf gemeenteraden. Na de zomer moeten ze hem definitief vaststellen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief