Afbeelding
Foto: Eugène de Kok

Kledinghangers Van Westen zijn in augustus voor Stichting Kika

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES- Je kunt al het hele jaar kledinghangers inleveren van de 100-jarige mannenzaak Van Westen aan de Lange Vorststraat in Goes, maar in augustus steun je daarmee het goede doel. Voor elke Van Westen-kledinghanger geeft eigenaar Pim van Westen tien euro aan Stichting Kika, het doel waarvoor Roxanne Machielse zich al het hele jaar inzet.

De Goese caféuitbater loopt dit jaar de zes grootste marathons ter wereld. Ze wil met haar deelname minstens een ton ophalen voor Stichting Kika. Pim van Westen helpt komende maand mee. “We hebben in het kader van ons 100-jarig bestaan al het hele jaar leuke acties. Ik wilde sowieso ook iets doen voor een goed doel. Toen ik het verhaal van Roxanne las, wist ik het. Ik vind het al knap als iemand een marathon uitloopt. Zij doet er zes in één jaar. Ik ben bovendien een Zeeuwse ondernemer en wilde ook graag een Zeeuws doel steunen.”

Tegoedbon

Van Westen stopt in augustus voor elke kledinghanger van Van Westen tien euro in de pot. Als beloning krijgen mensen een tegoedbon van vijf euro die ze kunnen besteden aan speciaal bier in Café de Pompe, de kroeg op de Grote Markt die Machielse met haar moeder runt.

Opa

Het gaat om kledinghangers van Van Westen die mannen vroeger kregen als ze een trouwpak kochten. ‘De zaak van Van Westen staat bekend als één van de besten’ staat er op. Van Westen’s opa begon met de kledinghangers. Ze hangen nog steeds in tal van Zeeuwse kledingkasten. “Superleuk dat Pim wil helpen”, zegt Roxanne, die van de 100.000 euro al iets meer dan helft binnen heeft. “Ik merk sowieso dat veel lokale ondernemers mijn doel steunen. Dat is mooi, want het is een heel goed doel.”

Recyclen

De jubileumactie met de kledinghangers loopt als een tierelier, zegt Van Westen. Veel mensen leveren ze dit jaar in voor korting(en) op bijvoorbeeld een pak of, zoals in augustus, voor het goede doel. “Ik heb geen idee hoeveel kledinghangers er nog zijn, maar ik denk nog meer dan genoeg.” Het is de bedoeling om de oude kledinghangers volgend jaar mee te geven aan bruidegommen die een trouwpak kopen. “Ze recyclen we het materiaal ook nog eens.”

Meer informatie over de actie van Van Westen is te vinden op www.vanwesten.nl. Meer informatie over Roxanne Machielse: www.rox4kika.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief