De eerste editie van Yerseke by Night was vorig jaar meteen een succes.
De eerste editie van Yerseke by Night was vorig jaar meteen een succes. Foto: Jessica Rovers

Tweede Yerseke by Night staat in de steigers

Door: Britta Janssen Actueel

YERSEKE - Een cruise op de Oosterschelde bij de ondergaande zon is een van de trekkers op het programma van Yerseke by Night op vrijdag 16 augustus. Dit maritieme evenement in en om de havens, met volop proeverijtjes, muziek en ander vertier, is grotendeels gratis toegankelijk.

Vorig jaar organiseerde Stichting Promotie Yerseke (SPY) voor het eerst Yerseke by Night en het was meteen een succes, met meer bezoekers dan verwacht. Daarom verandert de organisatie weinig aan de opzet. Wel wil de stichting het publiek nog meer verse vis en schaal- en schelpdieren laten proeven en breidt ook het educatieve deel van het programma uit. Zo vertellen vissers wat er allemaal bij komt kijken om de consument te laten genieten van de zilte zaligheden uit de Oosterschelde. "We willen de plaatselijke bedrijven nog meer bij het evenement betrekken", vertelt René van de Guchte van SPY. "De live optredens vielen goed bij de bezoekers, dus daarmee gaan we zeker door. Er treden in ieder geval een shantykoor en steelband op. Verder wordt het aanbod om een avondcruise te maken breder en meer op proeverijen gericht." 

Trots

Yerseke by Night is ontstaan na een enquête onder de deelnemende ondernemers en vrijwilligers van de Mosseldag in Yerseke. Een groot deel van de bevolking is in touw tijdens dit hoogtepunt van het jaar. Door de avond ervoor Yerseke by Night te houden, kunnen de dorpsbewoners ook genieten, al benadrukt de stichting dat ook iedereen welkom is op vrijdagavond. SPY wil met Yerseke by Night en de Mosseldag laten zien wat het dorp allemaal te bieden heeft. "Yerseke is internationaal gezien een belangrijke distributeur van allerlei soorten vis en zeevruchten. We zijn een bedrijvig dorp. Dit is Yerseke en daar zijn we trots op!"

Programma

Het programma van Yerseke by Night begint rond 18.00 uur en biedt activiteiten voor het hele gezin. Te midden van de, vaak versierde, vissersschepen en met een prachtig uitzicht op de Oosterschelde kunnen bezoekers bijvoorbeeld allerlei vers bereide zilte zaligheden proeven, een rondvaart maken en luisteren naar vissers die vertellen over nieuwe ontwikkelingen in de sector en over wat hun vak zo mooi maakt.
 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief