Afbeelding

College gaat voor grotere nieuwbouw Julianaschool Krabbendijke

Door: Britta Janssen Actueel

KRABBENDIJKE - Het Reimerswaalse college van burgemeester en wethouders vraagt de gemeenteraad bijna vier ton extra uit te trekken voor de nieuwbouw van de Julianaschool in Krabbendijke. “Op basis van de prognose voor leerlingenaantallen willen we de nieuwbouw groter maken, zodat de nieuwe school niet te klein wordt”, vertelt wethouder Kees Verburg.  

De gemeente heeft al geld gereserveerd voor de nieuwbouw van de school aan de Hinkelingestraat. Als de raad instemt met het collegevoorstel wordt de nieuwbouw groter en 386.455 euro duurder. Dan kost de nieuwe school 3,8 miljoen euro en biedt ruimte aan ruim 300 kinderen. Nu zijn er volgens de wethouder zo’n 270 leerlingen. De nieuwbouw krijgt ook een peuterspeelzaal.

2022

De architect moet de gemeente nog kiezen, maar Verburg verwacht dat de nieuwbouw een begane grond met één verdieping krijgt. Het huidige pand wordt gesloopt en het nieuwe verrijst op dezelfde plek. “Er is ruimte genoeg om een deel te slopen en daar de tijdelijke huisvesting neer te zetten.” 

Als alles volgens planning verloopt, kan de bouw halverwege volgend jaar beginnen en in 2022 klaar zijn. “De planning is dat het schooljaar 2022-2023 in het nieuwe gebouw begint.” Het huidige pand dateert uit 1961 en is verouderd. “Het is hoog tijd voor nieuwbouw.”

De gemeente voorziet voor de komende vijftien jaar een toename van het aantal kinderen in Krabbendijke door de ontwikkeling van woningen in de wijk Rozeboom en het nieuwbouwproject de Kelders. “Ook de verplaatsing van de sportvelden biedt wellicht mogelijkheden voor woningbouw.”

De gemeenteraad van Reimerswaal bespreekt de extra investering in haar vergadering van dinsdag (3 september) en besluit er op dinsdag 24 september over.


 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief