Feest bij Party DJ W.
Feest bij Party DJ W.

Artiesten laten iedereen swingen op Kapelse Dag

Door: Britta Janssen Actueel

KAPELLE - De Kapelse Dag begint donderdag. Tot en met zaterdag is er van alles te doen in het dorp. Zo is live-muziek een groot onderdeel van de Kapelse Dag. Bij de keuze van artiesten wil de organisatie van de Kapelse Dag iedereen, jong en oud, laten swingen. 

Naast de hoofdacts en de inbreng van verschillende dj's is er het feestteam de Party Captains en showkorps Jonge Kracht die bijdragen aan de muzikale invulling van de Kapelse Dag.

Bigband

Eén van de hoofdacts is Bigband The Evergreens. Dit is met 47 jaar de oudste bigband van Zeeland. De band treedt op door heel Nederland en ver daarbuiten. The Evergreens heeft zijn basis in Kapelle en telt twintig leden: saxen, trompetten, trombones, een ritmegroep en een zangeres. De band brengt een breed repertoire aan muziek op zowel Bigband-Jazzgebied als op het gebied van populaire muziek met nummers uit het dans- en popgenre. 

Alwin

Een tweede hoofdact, volkszanger Alwin, is een graag geziene gast op de Kapelse Dag en zal dit jaar voor de tiende keer acte de présence geven. Alwin is een geboren artiest die met oog voor detail tijdens elk optreden contact maakt met zijn publiek. Hij startte op zeer jonge leeftijd zijn muzikale carrière en drumde in diverse formaties totdat hij in 2000 solo verder ging als zanger. Inmiddels heeft hij op plaatsen opgetreden door heel Nederland en ook in verschillende badplaatsen in Spanje en Gran Canaria is hij een bekend gezicht. Ook wordt Alwin regelmatig gevraagd om lokale radio- en televisieprogramma's te presenteren. Alwin is ambassadeur van KiKa Nederland (Kinderen Kankervrij) en probeert in die hoedanigheid geld in te zamelen voor dit goede doel. 

Stef Ekkel en René Karst

Een derde hoofdact op de Kapelse Dag is die van Stef Ekkel en René Karst, bekend van de feesthit 'Liever te dik in de kist'. Stef en René zijn momenteel een van de meest geboekte Nederlandstalig artiesten. Stef begon met zingen op vierjarige leeftijd in het café van zijn ouders in Kampen. In 2006 brak hij landelijk door met het nummer 'De Woonboot'. Net als Stef weet ook René van elk optreden een feest te maken. Hij treedt al op sinds 1979, aanvankelijk vooral met zijn moeder, zangeres Jannie Karst-Dubbelboer, als Duo Karst. Als zanger-gitarist-componist heeft hij op dertig cd's honderden eigen liedjes als Duo Karst uitgegeven. In 2007 bracht René als soloartiest twee singles uit en in 2014 verscheen hij voor het eerst met zijn eigen band.

Dj's

Op de Kapelse Dag is Party DJ Willem niet meer weg te denken. De uit Goes afkomstige dj heeft al verschillende keren op het evenement gedraaid. Hij is ruim tien jaar actief als professioneel dj en werd vorig jaar voor de tweede keer uitgeroepen tot populairste dj van Nederland door de prijs van de vakjury tijdens de Party Awards te winnen. 

Dj Sandstorm

Ook de inbreng van Kapellenaar DJ Sandstorm mag niet ontbreken. Hij is naast dj muziekproducer en gespecialiseerd in eclectische, funky dancemuziek, van classics tot hedendaagse muziek. In De Zwaan in Kapelle treedt op vrijdag dj Jan, oud-diskjockey op radio 2 en 3, op. Dj Ruthless, die ook landelijke bekendheid geniet, is begonnen als hardcore-dj en richt zich nu vooral op de populaire stijlen freestyle en hardstyle.

Ook zal dj Arno Riemens uit Heinkenszand tenslotte het publiek tijdens de Kapelse Dag vermaken met zijn optreden met '100 procent feestgarantie'.

Klik hier voor het complete programma. 

BIJDRAGE JESSICA ROVERS

DJ Sandstrom eerder op Concert at Sea.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief