Spanning en sensatie tijdens de dikkebandenrace.
Spanning en sensatie tijdens de dikkebandenrace.

Dikkebandenrace terug van weggeweest op Kapelse Dag

Door: Britta Janssen Actueel

Guido Mullaert vond het hoog tijd dat de dikkebandenrace op het grootste Kapelse evenement van het jaar in ere hersteld werd. Daarom krijgt de basisschooljeugd vrijdag (30 augustus) als vanouds de kans deel te nemen aan de race, verdeeld over vier leeftijdscategorieën: tot zes jaar, zeven en acht jaar, negen en tien jaar en elf en twaalf jaar. Naast de te winnen bekers krijgen alle deelnemers sowieso een leuk aandenken. 

Guido Mullaert is lid van de jeugdcommissie Ren- en Tourclub Theo Middelkamp en lid van de stichting Ronde van Kapelle. “Mijn zoon fietst ook en ik hoorde van andere ouders dat ze het jammer vinden dat er voor de jeugd in Kapelle de afgelopen jaren geen wedstrijd meer is. De dikkebandenrace is alvast een mooi voorproefje hierop en bovendien goede promotie van de sport.” De stichting Ronde van Kapelle zet zich hiervoor in. “Als lid van de stichting wil ik de jeugdwedstrijden weer terugbrengen.”

Snelste

De dikkebandenrace wordt gesponsord door Delta en SportZeeland. “Ze stellen een podium en medailles en dergelijk beschikbaar. Ik verwacht dat er veel jeugd op af zal komen”, zegt Guido. “Kinderen kunnen op een laagdrempelige manier kennismaken met het fietsen. Ze kunnen gewoon met hun eigen fiets meedoen, met banden vanaf 28 millimeter breed. Een helm is eventueel te leen. Als ze het leuk vinden, kunnen ze een keer komen kijken bij Theo Middelkamp.” Het parcours van de dikkebandenrace in Kapelle loopt door het dorp en gaat onder andere door de Ooststraat. Diegene met de snelste tijd wint.”

Alhoewel Guido zelf alleen recreatief fietst, vindt hij de sport wel heel leuk. “De snelheid maakt het leuk. Het zou mooi zijn als door zoiets als de dikkebandenrace kinderen erachter komen of zij dat ook leuk vinden. Hierdoor kunnen we de aanwas vanuit de jeugd voor de sport stimuleren.”

Inschrijven

Inschrijven voor de dikkebandenrace kan vrijdag vanaf 17.30 uur bij HCR De Zwaan. Om 18.15 uur begint de eerste wedstrijd. De deelname aan de dikkebandenrace is gratis. 

BIJDRAGE JESSICA ROVERS
 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief