Joost Deurloo in actie.
Joost Deurloo in actie.

Joost Deurloo is wederom Neerlands beste oestersteker

Door: Britta Janssen Actueel

BRUINISSE - Joost Deurloo mag zich voor de derde keer op rij Nederlands Kampioen Oestersteken noemen. Met de winst van het NK maandag heeft hij zich geplaatst voor het wereldkampioenschap oestersteken. Dat vindt zaterdag 28 september plaats in het Ierse Galway, tijdens het International Oyster Festival.

Het NK vond maandag plaats in Bruinisse en is voor de zevende keer gehouden. Van de twaalf deelnemers bekroonde de jury Joost Deurloo na verschillende rondes tot beste oestersteker. Hij won deze titel voor de derde keer op een rij en voor de vierde keer in totaal. Deze wedstrijd is de Nederlandse voorronde voor het wereldkampioenschap.

Schilfers

De kandidaten moesten zo snel mogelijk dertig oesters op correcte wijze weten te openen. Wanneer de oester volledig geopend en consumptie gereed is, levert dit pluspunten op. Als het oestervlees beschadigd is of er blijft gruis of schilfers achter, dan krijgt de oestersteker minpunten. Bij een gelijk aantal punten is de snelste tijd doorslaggevend voor de winst.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief