Afbeelding
Foto: HVZeeland

Tien bestuurders bekeurd voor het maken van beelden bij ongeval A58

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

KAPELLE - De politie heeft gisteren tien bestuurders een bekeuring gegeven voor het maken van beelden van een ongeval. Op de A58 bij Kapelle kantelde rond 17.00 uur een vrachtwagen geladen met huisvuil. De chauffeur zat enige tijd bekneld. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. 

De bestuurders maakten vanuit hun rijdende auto met hun smartphone in de hand beelden van het ongeval. Het is verboden om als bestuurder tijdens het rijden je mobiele telefoon in de hand te hebben. Daarom moeten deze tien bestuurders binnenkort een bekeuring van 249 euro betalen. 

Ongeval
Rond 17.00 uur kantelde een vrachtwagen geladen met huisvuil op de A58 ter hoogte van Kapelle. De chauffeur van de vrachtwagen zat enige tijd bekneld in de cabine. Hij is door de brandweer bevrijd. Vervolgens is hij met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog onduidelijk hoe het ongeval is gebeurd. De politie gaat getuigen horen die het ongeval hebben zien gebeuren. Van hen zijn de gegevens genoteerd. 

De rijbaan in de richting van Bergen op Zoom werd door dit ongeval uren gestremd. Zelfs in de ochtendspits stond er nog file in de richting van Brabant. Verkeer werd omgeleid via de afrit 's-Gravenpolder. De gekantelde vrachtwagen was ook gedeeltelijk terecht gekomen op de rijbaan richting Zeeland. Daarom kon daar tijdelijk ook een rijbaan niet gebruikt worden. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief