Bij Frituur Rilland is het lekker én gezellig. FOTO BENNIE KRAJENBRINK
Bij Frituur Rilland is het lekker én gezellig. FOTO BENNIE KRAJENBRINK Foto: Bennie Krajenbrink

Een lekker frietje haalt u bij Frituur Rilland

Door: Britta Janssen Bedrijvig Nieuws

RILLAND - Sinds dit jaar heeft Rilland weer een cafetaria en dat weten mensen al goed te vinden. Frituur Rilland aan de Hoofdweg is het adres voor friet van goede kwaliteit. U kunt er ook terecht voor een groot assortiment aan snacks en lekkere ijsjes.

Met het sluiten van de vroegere frituurzaak was er geen snackbar meer in Rilland. Dat heeft de nieuwe eigenaar doen besluiten in dit gat te duiken. Hij nam het pand over en opende begin dit jaar Frituur Rilland. Al bijna dertig jaar heeft hij ervaring in de horeca. De nieuwe eigenaar is opgeleid als kok, maar heeft verschillende functies in deze branche gehad. "Het is voor het eerst dat we een frituur hebben. Dat is spannend, maar ook leuk", vertelt hij. "En het loopt goed. Er komen al veel mensen en we horen vaak dat ze blij zijn dat er weer een cafetaria is in Rilland."

Friet
Bij Frituur Rilland zijn ook vier enthousiaste medewerkers in dienst. Zij zorgen ervoor dat de klanten in een gezellige sfeer lekkere friet en snacks geserveerd krijgen. "Wij bakken authentiek gesneden Oer-friet van Aviko. Hiermee kunnen we de klanten het hele jaar door verse friet van goede kwaliteit bieden."

De frietjes worden bereid in 100% verantwoorde frituurolie. "Dit is olie zonder het E-nummer E-900. Onze olie is honderd procent plantaardig. Daarvoor krijgen we ook een certificaat. Ik durf te stellen dat frituren in deze olie gezonde frietjes oplevert."

Snacks
Bij de frietjes kunt u allerlei snacks bestellen. De nieuwe snackbar heeft de klassiekers, zoals frikandellen, kroketten, kaassoufflés en kipnuggets in huis, maar er is nog veel meer. "Zo wordt de Angus-burger goed ontvangen. Dit is een superlekkere hamburger van 200 gram, gemaakt van Angus-vlees van de lokale, biologische Angus-fokkerij Poelzicht in Nisse. Daarvan verkopen we ook de biologische Angus-kroket."
Verder heeft Frituur Rilland bijvoorbeeld huisgemaakte saté op de kaart en stoofvlees van echt rundvlees. "Dat is nog lekkerder dan huis-, tuin- en keukenstoofvlees." Voor wie een vegetarische hap wil, zijn er bijvoorbeeld groentekroketten. "We hebben echt voor alle smaken wat wils." IJsjes verkoopt Frituur Rilland ook. Er zijn negen soorten ijs van Ola te koop.

Acties
Frituur Rilland is op woensdag en donderdag open van 16.00 tot 20.00 uur, op vrijdag van 12.00 tot 20.00 uur en op zaterdag en zondag ook van 16.00 tot 20.00 uur. Op maandag en dinsdag is de cafetaria gesloten. Richting Pasen verruimen de openingstijden. Kijk hiervoor op de Facebook-pagina van de zaak. Hier zijn ook de smakelijke acties die Frituur Rilland met regelmaat houdt, te vinden.

"We zijn blij dat de mensen onze zaak al weten te vinden en hebben al een leuke vaste klantenkring opgebouwd. We merken dat bedrijven ook graag op vrijdagmiddag snacks komen halen, daarom zijn we die dag eerder open."


Frituur Rilland - Hoofdweg 33 - Rilland - tel. 0113-269744.
 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief