Grote voorjaarsshow bij Motorini in Kruiningen
De nieuwe eigenaar Kees Ridderhof (in t-shirt) met zijn team van Motorini. FOTO BENNIE KRAJENBRINK
De nieuwe eigenaar Kees Ridderhof (in t-shirt) met zijn team van Motorini. FOTO BENNIE KRAJENBRINK (Foto: Bennie Krajenbrink)

Grote voorjaarsshow bij Motorini in Kruiningen

  Bedrijvig Nieuws

KRUININGEN - Als motor- en brommerfanaat vond Kees Ridderhof het geweldig dat hij als jongen aan de slag kon bij Motorini in Kruiningen. Nu, bijna 20 jaar later, is hij zelfs eigenaar van de zaak in Kruiningen. “Da's helemaal mooi natuurlijk”, vertelt hij. Om de overname te vieren is er zaterdag 23 maart een voorjaarsshow.


De lente brengt lekker weer voor motor- en scooterritten. Een ideaal moment voor een voorjaarsshow bij Motorini. Er zijn allerlei motoren, brommers en scooters te bekijken van de merken Sym, Peugeot, Kymco, Derbi en de elektrische lijn van Askoll. “We hebben dan leuke aanbiedingen”, vertelt Kees. Die zijn er ook voor de motorkleding waarvan een brede collectie aanwezig is. “We verkopen het merk Jopa. Dat biedt een goede prijs-kwaliteit-verhouding.”
Wie het motorrijden wil ervaren, kan bij de show op een motor of scooter van rijschool Hoogesteger stappen.

Merken

Aan het bedrijf wil Kees Ridderhof (41), sinds 1 januari eigenaar, niet te veel veranderen. “Het is een leuke zaak”, verklaart hij kort en krachtig. Wel is de inrichting netter en overzichtelijker gemaakt. “We hebben een nieuw helmenrek, andere balie en een grote koffiehoek.”

Motorini is gespecialiseerd in verkoop en onderhoud van motoren, brommers, scooters en quads. “Wij zijn sterk in alle merken, zowel nieuw als gebruikt. We kunnen ieder type motor voor de klant bestellen. Daar hebben we betrouwbare adressen voor.” De verkoop van e-scooters groeit gestaag, vertelt Kees. “Wij bieden Askoll aan, een vrij jong merk uit Italië. Vaak komen onderdelen uit China en India, maar Askoll is helemaal Italiaans.”

Verhuur

De gekwalificeerde monteurs van Motorini repareren en onderhouden alle type motoren. Naast Kees is Geerten monteur. Jan-Willem is verkoper. Ook de vorige eigenaars, oprichters Rini en Wil, werken nog in de zaak, maar doen het rustiger aan. Rini is monteur en Wil verkoper.

Motorini verhuurt ook motoren, bijvoorbeeld aan mensen die wel een motorrijbewijs hebben, maar geen motor kunnen of willen aanschaffen. "Ook toeristen vinden het leuk om een motor te huren.”

Favoriet
Motorini is open van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.30 uur. Op donderdagavond (koopavond) is de zaak van 19.00 tot 20.30 uur geopend en op zaterdag van 8.30 tot 15.00 uur. Op koopavond en zaterdag is de werkplaats gesloten.

De onderneming heeft met Kees Ridderhof een betrokken eigenaar, want hij werkt er bijna sinds de opening. “Rini en Wil hebben de zaak in 1997 geopend en in 1999 ben ik er gaan werken.” Kees haalde het diploma voor tweede en eerste monteur en kreeg er door de jaren heen steeds meer werkzaamheden bij. “Het is heel mooi om nu de eigenaar te zijn. Van kinds af aan ben ik al met motoren en brommers bezig.” Vroeger heeft hij ook geracet, maar daarmee is hij gestopt. “Ik doe nog wel ieder jaar mee met de Classic Races in Wemeldinge.” Daarvoor heeft hij een persoonlijke favoriet in bruikleen. “Dat is een Yamaha TZ 250. Daarmee zijn ook GP’s gereden. Echt een mooie motor.”

Motorini - Stationsweg 28 - 4461 PJ Kruiningen - tel.0113-320014 - www.motorini.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 

Vacatures

heftruckchauffeur

Kruiningen

Medewerkers huishoudelijke dienst

Kamperland

Uitvoerder

Nieuwdorp

Medewerker

Middelburg

Operators

Kruiningen en Bergen op Zoom