Burgemeester José van Egmond overhandigt het predicaat aan eigenaren Geert Jan Vogels en Ward Schröder van Van Doorn Dakspecialist.
Burgemeester José van Egmond overhandigt het predicaat aan eigenaren Geert Jan Vogels en Ward Schröder van Van Doorn Dakspecialist. (Foto: Studio Klik Bergen op Zoom)

Van Doorn is koninklijk dakspecialist

  Bedrijvig Nieuws

RILLAND - Van Doorn Dakspecialist beleeft een gedenkwaardig jaar. Het bedrijf in Rilland, dat in 1869 startte in  Krabbendijke en inmiddels is uitgegroeid tot de Van Doorn Groep, met een tweede vestiging in Veldhoven, bestaat dit jaar maar liefst honderdvijftig jaar. Deze mijlpaal is bekroond met de toekenning van het koninklijk predicaat Hofleverancier. "We zijn heel trots", vertelt mede-eigenaar Geert Jan Vogels, "zowel op het jubileum als op het predicaat. Niet veel bedrijven valt deze eer te beurt."


Van Doorn Dakspecialist staat voor 'dakmanschap' sinds 1869. "We zijn het oudste dakdekkersbedrijf van Nederland, zeker op het gebied van platte daken", zegt Vogels. De onderneming is voornamelijk actief op de zakelijke markt, zoals voor de industrie, woningbouwverenigingen en in het vastgoed en voert projecten uit in grofweg heel zuidwest-Nederland. Nazaten van de familie Van Doorn werken er helaas niet meer, maar het eerste exemplaar van het speciaal ter ere van het jubileum samengestelde boek over de historie van het bedrijf is bij de viering van het 150-jarig bestaan overhandigd aan Joost van Doorn, een nazaat van oprichter Thomas van Doorn.

Ontzorgen

Een onderneming moet aan strenge voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor het predicaat Hofleverancier. Zo moet het bedrijf een vooraanstaande plaats bekleden binnen de bedrijfstak en een onberispelijke bedrijfsvoering hebben. Ook moet ze van onbesproken gedrag zijn en moet de herkomst van het bedrijf duidelijk zijn. Vogels stelt dat Van Doorn Dakspecialist het predicaat mag voeren, doordat het bedrijf de langetermijnrelatie met klanten, betrouwbaarheid en kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. De gespecialiseerde medewerkers nemen alle facetten van dakbedekking – van advisering tot plaatsing en onderhoud - voor hun rekening. "We kunnen de klant helemaal ontzorgen. Dankzij ons nieuwe digitale systeem kan de klant met één druk op de knop de conditie van zijn dak(en) bekijken en precies volgen hoe het bijvoorbeeld met het onderhoud gesteld is en wanneer een dak volgens onze prognose aan vernieuwing toe is." Dit digitale traject om de klant zo goed mogelijk te bedienen en te ontzorgen, ontwikkelt zich volgens Vogels steeds verder. "Uiteindelijk komt het zover dat de klant een dak van ons zou kunnen leasen en wij het dak wanneer nodig onderhouden en vernieuwen. Dan heeft de klant er helemaal geen omkijken meer naar. In plaats van daken verkopen, leveren wij dan het product of de dienstverlening Waterdichtheid."

Maatschappelijk verantwoord

Met het zogenaamde 'maatschappelijk verantwoord ondernemen' (mvo) heeft Van Doorn Dakspecialist oog voor de omgeving. Zo zet het bedrijf in op zo min mogelijk papiergebruik en verwerkt de meest duurzame producten bij haar dakprojecten. Ook is er sinds 2016 een samenwerking tussen Van Doorn Dakspecialist en de stichting 'Samen in de Regio', die bemiddelt tussen bedrijven en sociale werkplaatsen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag te helpen.

Werknemers

De basis voor dit memorabele jaar ligt volgens Vogels bij het personeel. Bij de twee vestigingen werken in totaal zo'n vijftig personen in vaste dienst en dertig als een flexibele schil. "Je kunt alleen kwaliteit leveren met goede werknemers. Er is weinig verloop binnen ons bedrijf en daardoor blijven kennis en ervaring behouden. Daarom is voor ons ieder jubileum van een medewerker ook een hoogtepunt. We zijn trots op onze medewerkers en doen ons best om goede mensen bij ons te houden, door bijvoorbeeld veel opleidingsmogelijkheden en goede arbeidsvoorwaarden te bieden. Het is niet onze ambitie om de grootste te worden, maar wel om het beste bedrijf in de dakbedekkingsbranche te zijn."

Veiligheid

"We verdienen ons geld op het dak en werken op hoogte. Daarom is veilig werken het allerbelangrijkste. Ook op dat vlak willen we voorop lopen in de markt en dat komt tot uiting in ons VCA**-certificaat, dat we sinds 1997 bezitten, en onze continue zorg voor veiligheid. Ieder project dat we mogen uitvoeren voor onze relaties en netjes afronden, is belangrijk voor ons bestaan op de lange termijn. Met goed werk haal je weer nieuwe opdrachten binnen en blijft de langetermijnrelatie met onze klanten behouden."

Klik hier voor meer informatie over Van Doorn Dakspecialist.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief