Arie en Wilbert de Kramer staan klaar om autobezitters te helpen.
Arie en Wilbert de Kramer staan klaar om autobezitters te helpen. (Foto: Jessica Rovers)

Autobedrijf De Kramer in Yerseke bestaat vijftig jaar

  Bedrijvig Nieuws

YERSEKE – Autobedrijf De Kramer in Yerseke bestaat vijftig jaar. Ondanks de coronacrisis is en blijft dit een mijlpaal.


Arie de Kramer en zijn zoon Wilbert vieren dat het vijftig jaar geleden is dat het autobedrijf werd opgericht door Aries oom. In 1995 nam Arie de zaak van hem over en sindsdien heeft het een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Vandaag de dag is Autobedrijf De Kramer een begrip in het dorp en daarbuiten en hét adres voor onderhoud, verkoop en verhuur van auto's en bussen.

Groei

“Als kind liep ik hier al rond”, vertelt Arie. “Ik heb altijd een passie voor auto's en techniek gehad. Na mijn diensttijd heb ik de nodige papieren behaald en toen ben ik gelijk als vof gestart. Ik was altijd bezig met het aanbrengen van veranderingen. Ik was jong en wilde groeien. In 1995 is mijn oom eruit gestapt en ben ik alleen verder gegaan. Toen is er ieder jaar wel wat aan het bedrijf aangepast en in 2000 is de oude garage gesloopt. De nieuwe garage had meer bruggen, meer capaciteit en bovendien hebben we een showroom gerealiseerd. De werkplaats is om de paar jaar steeds verder uitgebreid en ook het aantal personeelsleden groeide. Nu zijn we met acht man in totaal.”

Ontwikkeling

Volgens Arie gaat de ontwikkeling in de autobranche 'verschrikkelijk' snel. “Al onze medewerkers worden regelmatig bijgeschoold in de nieuwste technieken en diagnose-apparatuur. De elektrische auto bijvoorbeeld is sterk in opkomst. Diesel- en benzineauto's zullen we steeds minder gaan zien. In 2030 zal gestopt worden met de verkoop van nieuwe auto's die lopen op fossiele brandstof, dus ik denk dat in de toekomst de helft van alle auto's elektrisch en de andere helft auto's op waterstof rijdt. Daar zit ontzettend veel ontwikkeling in en dat zal veel invloed hebben op onze werkzaamheden.” 

Veelzijdigheid

Autobedrijf De Kramer is wat Arie betreft onderscheidend in zijn veelzijdigheid en de service die geboden wordt. “We zijn een universele dorpsgarage die service hoog in het vaandel heeft staan. We doen eigenlijk alles; van onderhoud, verkoop en verhuur tot schadeherstel. Onze kracht zit in het feit dat iedereen met elk merk auto bij ons terecht kan, ook voor diagnose.”

Toekomst

Wat Arie betreft zit groei er niet meer in voor het bedrijf. “We hebben voldoende capaciteit en met groei worden de risico's ook groter. Dat is niet wenselijk zeker met het oog op alle veranderingen die plaatsvinden. Wij zijn bezig met een nieuw concept, want we willen meer mogelijkheden voor private leasen kunnen bieden.” 

Arie runt het bedrijf nu zo'n vijftien jaar met Wilbert, maar denkt nog niet aan stoppen. “Ik ben er in opgegroeid en ik ken niet anders. Ik vind het fijn om mensen te helpen en hen met een vertrouwd gevoel in hun auto te laten stappen. Het is wel de bedoeling dat Wilbert het bedrijf gaat voortzetten. Ik heb twintig jaar boven de garage gewoond, maar ben vorig jaar verhuisd. Ik ga steeds meer een stapje terugzetten. Ik vind het mooi om te zien hoe de geschiedenis zich herhaalt: ik heb een kleinzoon van acht die hier veel rondloopt. Ook hij krijgt de liefde voor het vak met de paplepel ingegoten.”

Kijk voor meer informatie op https://www.autobedrijfdekramer.nl/

BIJDRAGE JESSICA ROVERS

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>