Dik en Jacomien Verhage bij het nieuwe pand van Verhage Hydrauliek in Yerseke.
Dik en Jacomien Verhage bij het nieuwe pand van Verhage Hydrauliek in Yerseke. Foto: Jessica Rovers

Nieuwbouw voor Verhage Hydrauliek in Yerseke

Door: Britta Janssen Bedrijvig Nieuws

YERSEKE – Verhage Hydrauliek is verhuisd naar een spiksplinternieuw pand op dezelfde locatie waar Dik en Jacomien Verhage vijfenhalf jaar geleden kwamen wonen. Naast reparatie en onderhoud van hydraulische componenten en toebehoren richt Verhage Hydrauliek zich op het ontwerpen van nieuwe systemen. Door de volledig uitgeruste servicebussen kan er zes dagen per week bij afroep op locatie gewerkt worden.

“Het nieuwe pand is niet alleen veel groter, maar doordat deze heel goed gefaciliteerd is, met onder andere een bovenloopkraan, zijn ook hier de mogelijkheden groter geworden”, vertelt Jacomien. Zij neemt voornamelijk de administratieve werkzaamheden voor haar rekening. “Wij zijn het bedrijf begonnen in een schuur naast ons huis, maar die werd al snel te klein. We hebben toen een vergunning geregeld voor een nieuwe loods op hetzelfde terrein en hebben deze laten bouwen.”

Groei

Dik startte zijn onderneming negen jaar geleden nadat hij al een aantal jaar ervaring opgedaan had in de hydrauliek. “Dik heeft tot een paar jaar geleden alles zelf gedaan en had niet de intentie om heel groot te groeien. Toch hebben we drie monteurs in dienst genomen, omdat de vraag zo toenam. Het is eigenlijk allemaal best snel gegaan”, vertelt Jacomien. “We doen vrij specialistisch werk en zijn vooral werkzaam op mosselkotters, zandzuigers, in de binnenvaart en in de foodindustrie. Goede service vinden we heel belangrijk. We zijn zes dagen per week de hele dag beschikbaar om storingen op te lossen. Klanten kunnen dus bijna altijd bij ons terecht. Doordat het magazijn een stuk groter is dan voorheen hebben we meer koppelingen en componenten op voorraad en ook een groot assortiment om hydrauliekslangen te maken. We kunnen de klanten zo nog beter en sneller bedienen. We hebben een hechte klantenkring die we vooral via mond-tot-mondreclame hebben kunnen opbouwen.”

Uitdaging

Met de komst van het nieuwe pand is het mogelijk om grotere projecten aan te nemen. “We hebben nu veel meer ruimte en zo hebben we pas de bouw van een kreeftenvissersboot kunnen afronden. Hiervoor is een nieuw hydraulisch systeem ontworpen en gemonteerd. Voor Dik zijn dit mooie klussen, maar reparaties zijn voor hem ook een uitdaging. Er is soms veel ervaring nodig om een storing te vinden en te kunnen oplossen. Als dat dan lukt, geeft dat een goed gevoel. Wat dit werk voor mij vooral leuk maakt is dat ik dit samen met Dik kan doen. Ik weet wat er speelt in het bedrijf en waar hij allemaal mee bezig is. Oorspronkelijk was ik werkzaam in de zorg, dus dit is wel iets heel anders. Ik ben er eigenlijk langzaam in gegroeid en steeds meer gaan doen. En zo staan we, samen met onze medewerkers, klaar voor de klanten!”

Verhage Hydrauliek – Molendijkseweg 1 Yerseke – 06-83551114 – www.verhagehydrauliek.nl 

BIJDRAGE JESSICA ROVERS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief