<p>Het is zo gezellig in de zorghoeve.</p>

Het is zo gezellig in de zorghoeve.

(Foto: Jessica Rovers)

Deelnemers dagbesteding Sequoiahof blijven actief in coronatijd

  Bedrijvig Nieuws

HANSWEERT - Ondanks de lockdown blijven de deelnemers van dagbesteding Theetuin Sequoiahof niet stilzitten. Bijna iedere dag wordt er gekookt voor Kinderopvang Hooi Hooi en ook kunnen mensen (warme) maaltijden, pizza’s, taarten, belegde baguettes, high tea’s en nog allerlei andere lekkere dingen afhalen in de theetuin, die gelegen is in Vlake. Voor Valentijn maakten de deelnemers doosjes ‘vol liefde’ en nu het voorjaar zijn intrede doet, zijn sommigen van hen weer actief in de tuin.


DOOR JESSICA ROVERS

Volgens Nella Steketee, leidinggevende theetuin, is het belangrijkste dat de deelnemers een zinvolle en gezellige dagbesteding hebben in een omgeving waar ze zichzelf mogen zijn en zich veilig voelen. Alle deelnemers hebben een verstandelijke en-of een lichamelijke beperking. Gemiddeld werken hier per dagdeel zo’n zes deelnemers, tussen de zeven en de vijftig jaar. De deelnemers hebben uiteenlopende taken, zoals het meewerken aan het bereiden van hapjes, taarten, high tea’s, en maaltijden.

Diversiteit

Ook schoonmaakwerkzaamheden en in de tuin klussen, staan op het programma. “Natuurlijk is er ook gelegenheid voor ontspannende activiteiten, zoals wandelen, fietsen, voetballen, knutselen en spelletjes”, vertelt Nella.“Als we niet in lockdown zitten en de theetuin geopend is voor klanten, helpen de deelnemers ook mee in de bediening, in de zomer op ons terras en in de winter maken we het binnen gezellig. Ook kan er een looproute gevolgd worden door onze siertuin, waar in elk jaargetijde veel moois te zien is. Tijdens de coronaperiode proberen we mensen thuis te laten smullen van onze eigen gemaakte producten. Ons aanbod wordt wekelijks gedeeld op onze website en Facebook-pagina.”

Sinds 1 januari biedt de theetuin ook op maandag dagbesteding. “We hebben verspreid over de week nog ruimte voor nieuwe deelnemers. Het zou fijn zijn als de groep nog wat verder uitgebreid werd. Dat is goed voor de diversiteit, waarvan in de afgelopen tijd gebleken is dat deelnemers van verschillende leeftijden en niveaus elkaar helpen en stimuleren.” Openheid Zorghoeve Sequoiahof is zijn vierde jaar ingegaan en werd destijds opgericht door Marilyn Houtman. “Zij is zelfstandig onderneemster en wilde graag een kleinschalige woonvorm oprichten voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking”, vertelt Nella. Daarnaast heeft Marilyn samen met haar zus Juliette van den Berge – Houtman ook een dagbesteding opgestart. Het kleinschalige en de saamhorigheid is typerend voor zowel de woonhoeve als de theetuin. We vinden openheid en goede contacten heel belangrijk.”

De deelnemers komen op PGB-basis. “De meeste deelnemers komen vanuit de thuissituatie of vanuit andere woonvormen. De bewoners van de zorghoeve gaan over het algemeen naar een andere dagbesteding of werkplek, omdat hun wereldje anders wel erg klein zou worden. We hebben ook ruimte voor stagiaires van ‘speciale scholen’, het is fijn dat we kunnen bijdragen aan hun ontwikkeling en bieden hen de mogelijkheid om zich te oriënteren op het invullen van hun dagen nadat ze van school komen. Ons doel is om deelnemers en stagiaires zich veilig voelen te laten bij ons, zodat zij zich op hun eigen niveau en tempo kunnen ontwikkelen.”

Stichting Zorghoeve Sequoiahof, Kanaalweg 79, 4417 PA Vlake (Hansweert), tel. 0113-820301, http://stichtingzorghoevesequoiahof.nl

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/reimerswaal&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;

Vacatures

Werken en leren

Middelburg

Verzorgenden IG

Krabbendijke / Goes

Jobdate

Zandvliet

Projectmanager

Vlissingen

Allround medewerker machinebouw

Goes