Martine Voois en Piet van Liere van PMC In Balans.
Martine Voois en Piet van Liere van PMC In Balans. Foto: Jessica Rovers

PMC In Balans houdt open dag op nieuwe locatie in Meuleweie Wolphaartsdijk

Door: Jessica Rovers Bedrijvig Nieuws

WOLPHAARTSDIJK – PMC In Balans heeft verschillende vestigingen in Zeeland, waaronder in Arnemuiden, Koudekerke, Middelburg, Oost-Souburg, Vlissingen, Zoutelande en sinds eind vorig jaar ook in Wolphaartsdijk. Fysiotherapie Van Liere, gestart in 2008, sinds 1 oktober 2021 als PMC In Balans Wolphaartsdijk, is hiermee de eerste dependance van PMC In Balans in de Oosterschelderegio. Vrijdag (17 juni) is er een open dag.

Piet van Liere vertelt dat de praktijk als sinds 2010 samenwerkt met andere praktijken in de regio. “Sinds 2006 is er sprake van een vrije markt in de fysiotherapie, die door de overheid gecreëerd is. Om die reden maken de zorgverzekeraars onderscheid in kwaliteit binnen de fysiotherapie. Zorgverzekeraars stimuleren schaalvergroting om de kwaliteit te kunnen waarborgen. Omdat wij reeds 10 jaar op dezelfde wijze werken, sloten wij naadloos aan bij PMC In Balans”.

Voortbestaan

De waarborging van fysiotherapie in Wolphaartsdijk op lange termijn was voor Piet een belangrijke motivatie in de stap onderdeel te worden van PMC In Balans. “Gezien mijn leeftijd was het belangrijk te gaan kijken naar het voortbestaan van de praktijk op het dorp. Op deze manier blijft fysiotherapie op lange termijn onderdeel van de zorg op het dorp. Verhuizing naar woonzorgcentrum De Meuleweie in het centrum van het dorp heeft ook de bereikbaarheid verbeterd. We werken met meer dan vijftig therapeuten binnen PMC In Balans en door de overname kunnen we nu meer andere specialistische zorg bieden dan we deden. Naast fysiotherapie, manuele therapie, kinderfysiotherapie en dry needling zijn nu alle specialismes binnen de fysiotherapeut mogelijk. Op termijn willen we steeds meer lokaal gaan aanbieden”.

Open dag

Nu de praktijk meer ruimte tot zijn beschikking heeft, is het sinds kort mogelijk om in de Meulweie fysiofitness te doen. “Onze missie is om innovatief te zijn en om op tijd te kunnen voorsorteren op nieuwe ontwikkelingen in de fysiotherapie. We zijn, lokaal, een kleine praktijk, met drie therapeuten, maar daarom des te belangrijker voor het dorp. We horen heel vaak dat mensen erg waarderen dat deze voorziening er is. We proberen ons werk zo goed mogelijk te doen. Vanuit PMC In Balans wordt de nadruk gelegd op structurele scholing, waardoor wij ons vakinhoudelijk blijven ontwikkelen. Tijdens de open dag, die plaatsvindt op 17 juni, is iedereen welkom die hier meer over wil weten of gewoon eens een kijkje wilt komen nemen”.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief