De tweede editie van Blues bie Baarends begint vrijdag om 20.00 uur. ARCHIEFFOTO
De tweede editie van Blues bie Baarends begint vrijdag om 20.00 uur. ARCHIEFFOTO (Foto: )

Tweede editie van Blues bie Baarends

  Cultuur

GOES - Café Baarends staat vrijdag net als in april in het teken van de blues. Drie Zeeuwse bluesbands geven een optreden in het kader van Blues bie Baarends.


De ODP-avonden in café Baarends zijn eind vorig jaar gestopt, maar de organiserende bands mikken op de sfeer van deze avonden: bandjes op het biljart en een volle tent. De bands die tijdens deze tweede editie spelen kennen elkaar goed. Het zijn echter wel drie verschillende bands, zodat het programma gevarieerd is. “Blues, soul, rock-’n-roll, het is allemaal volksmuziek, bedoeld om op te dansen en het gezellig te maken onderling”, zegt muzikant Peter Urbanus. “We hopen dat het een succes wordt.”

Superfly

De Walcherse band Superfly legt deze avond de nadruk op blues(rock). Leden zijn leadzanger Freek den Toom, gitarist Jules Petiet, bassist Rob Maas en invaldrummer Hans Walraven.

Rooster Cogburn Bluesband

De Rooster Cogburn Bluesband, met leden van de Bevelanden en Walcheren, is opgericht in 2015 als powertrio met bassist Willem Slaakweg, drummer Peter van der Poel en zanger-gitarist Leon. Eind vorig jaar vonden ze versterking in zangeres Leslie de Groot, waarmee zij hun repertoire en geluid afwisselender hebben gemaakt. “Denk aan Muddy waters, Walter Trout, Rory Gallagher en Robben Ford, maar ook aan Cream, Jimi Hendrix en The Free.”

Annlies Bluesband 

Het gezicht en de stem van de Annlies Bluesband is Annelies ‘Piepje’ van de Waarsenburg. Peter van de Korput (mondharmonica), Jack Smits (gitaar) en Jan Felius (bas) zijn bekend van andere Zeeuwse formaties. Joost van de Korput valt in op drums. Deze band speelt zowel oude als moderne soul- en bluesnummers in een eigen jasje.

De entree van Blues bie Baarends is gratis. Aanvang is 20.00 uur.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>