Afbeelding

A-junior Jordin van Hekke nu al belangrijk

Sport en vereniging

YERSEKE - Afgelopen zaterdag 22 april stond voor Yerseke de thuiswedstrijd op tegen 's-Heer Arendskerke. Beide coaches Gerrit Petersen (VV Yerseke) en Adriaan Nieuwenhuijse (VVA) konden niet beschikken over meerdere basisspelers, onder beide selecties een blessuregolf waardoor er beroep werd gedaan op de breedte van de selectie.

Omdat Yerseke 2 het kampioenschap kon behalen en alle spelers van hun aangaven hierbij te willen zijn, deed Petersen een beroep op vele A-junioren, een B-junior met zelfs een speler uit de 3e selectie. Daarentegen speelde 's-Heer Arendskerke 2 niet, waar zij een wat ruimere keus hadden. De verwachtingen vooraf waren dan ook verschillend.

De wedstrijd

Ondanks dat Yerseke meteen met A-junioren in basis moest starten, genoot Yerseke in het eerste half uur het betere spel. Dit leidde ook tot een aantal kleine scoringsmogelijkheden, het eerste schot 'al dan niet als voorzet bedoeld' door Maxim van Pagee kende geen resultaat. Ook een tweede poging van spits Guus de Leeuw ging voorlangs net naast het vijandelijke doel. Scrimmages voor het doel met het lichte overwicht bracht niet het verschil, zo kantelde de wedstrijd na een half uur. Het kwartier voor de rust waren het de bezoekers die beter in de wedstrijd geraakten, maar bij hun bleef het met een kopbal naast en een schot voorlangs. Beide teams leken tevreden met een gelijkspel, echter bleven beide wel de aanval zoeken wat in de 55e minuut tot de openingstreffer leidde. Over de rechterflank was het Guus de Leeuw die de bal laag inbracht waar niet direct op werd geanticipeerd, de tweede bal wel voor Ruben Pekaar met het schot dewelke doelman Eljo Dooge wist te pareren. Echter niet voldoende, met uit de rebound een niet te missen kans voor A-junior Jordin van Hekke die hier overigens beheerst mee omging, niet aarzelde en de bal in het lege doel plaatste. Met nog ruim een half uur te spelen de 1-0 op het scorebord, maar zeker geen gedane zaken. De conditie van de vele jongelingen zou wellicht in het laatste gedeelte op kunnen breken. Niet veel later leek Jordin van Hekke de score te verdubbelen op een hoge voorzet van Guus de Leeuw, met een stuit sprong de bal nog tamelijk hoog op, waar een van Hekke zijn staaltje traptechniek op toepaste. Helaas viel de bal achter doelman Dooge op de lat en bleef het spannend. Steeds werd gezocht naar het hoofd van hun aanvoerder Michiel Bouwman, ook ondervond hij een 'sta in de weg' in de doelpalen, dewelke een treffer voorkwamen. Even leek dan toch de gelijkmaker te vallen maar was het Maxim van Pagee die de bal voor de doellijn uit de hoek kopte. Zo gebruikte Petersen al zijn wissels toe, en hield A-junior Kenny Huissen zich staande de gehele wedstrijd. Werd hij zelfs uitgeroepen tot de beste speler van de wedstrijd. Zo bewees de aanwas een dienst aan het vlaggenschip onder aanvoering van de nog wel beschikbare basisspelers, met achter deze samenstelling coach Gerrit Petersen. Wellicht dat enkelen van waarde kunnen zijn in de nacompetitie, al lijkt deze een bijna onmogelijk strijd te gaan worden.

Opstelling Yerseke: Colin Hout (k), Kenny Huissen, Jorn Lindenberg (c), Mark Goeman, Leander Steketee, Ruben Pekaar (85. Devin Sinke), Martijn Koole, Jermo Bakker, Jordin van Hekke (70. Rick Kramer), Guus de Leeuw en Maxim van Pagee (80. Kees de Rooij).



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief