Rillandia MO15-1 wint van NSV MO15-1

RILLAND - Op maandag 10 april speelde Rillandia MO15-1 haar voorlaatste thuiswedstrijd. Aan het einde van dit seizoen stopt het meidenteam vanwege te weinig speelsters, immers was de selectie al niet breed waardoor zij wekelijks als 7-tal hun wedstrijden speelden. Ondanks dit gegeven toch gekozen als 'jeugdwedstrijd van de week' en ook terecht achteraf gezien. Zowel Rillandia MO15-1 als de tegenstander uit het Brabantse Nispen, namelijk N.S.V. MO15-1 lieten tijdens de wedstrijd zien wat spelvreugde is. De eerder wedstrijd eindigde in een 1-2 overwinning voor Rillandia op 'sportpark De wallen', waardoor er vooraf nauwelijks sprake was een favoriet.

De wedstrijd

In de openingsfase was het Rillandia wat een overwicht creëerde door veelal op helft van N.S.V. te spelen, dit leidde ook tot de nodige schietkansen. In de 3e minuut was het dan ook raak, aanvoerster Sam van Uffelen nam de openingstreffer voor haar rekening op aangeven van Famke van Uffelen, 1-0. Dat deze tussenstand lang bleef staan op het scorebord was een verdienste van N.S.V.-keepster Lieke Mol, schoten door Rillandia van Sam, Vera Klootwijk, Lisanne Luijten werden of gestopt door Lieke, waar ook enkelen naast het doel gingen. Aan de overzijde stond Rillandia-keepster Sacha Hommel ook haar 'vrouwtje', 'oog in oog' met Meike Bronsens voorkwam ze met haar linker been de gelijkmaker. Na deze was het weer Rillandia met een schot op de paal van Sam, waarna keepster Lieke de rebound klemde. Een minuut voor de rust viel dan toch de verwachte 2-0 door weer Sam van Uffelen, deze keer op aangeven van Lisanne Luijten. Na de rust kwamen de bezoeksters beter uit de startblokken, met name kansen voor aanvoerster Luna van Drunen dewelke werden gestopt door doelvrouw Hommel. In de 44e minuut scoorde Lisanne Luijten de 3-0, Tessa Jobse met de assist achter haar naam. Het verdiende doelpunt van N.S.V. MO15-1 bleef vooralsnog uit, met ook nog een vierde tegentreffer het geluk niet aan hun zijde. De linksbenige Vera Klootwijk schoot deze tegen de touwen op aangeven van Lisanne Luijten, 4-0. Britt van Iwaarden die haar wisselbeurt uitzat, noteerde met alle plezier de doelpuntenmakers op de wisselbank met naast haar Sam van Uffelen. In deze fase echter N.S.V. het betere team wat zich dan toch uitbetaalde, eerst nog Meike Bronsens die haar schot op de paal zag strandden maar dan toch de treffer gemaakt door Luna van Drunen. Doelvrouw Lieke Mol met de verre uittrap die op waarde werd ingeschat door de aanvoerster en beheerst afrondde, 4-1 met de opluchting onder het bezoekende team. Een minuut voor tijd bracht Famke van Uffelen de 5-1 eindstand op het scorebord op aangeven van Vera, met daaropvolgend een acrobatisch hoogstandje van Famke in de euforie. Zo lieten beide meidenteams zien wat het belangrijkste aspect behoort te zijn in de voetballerij, namelijk spelvreugde. Waren de coaches Mirelle Minning en Saskia Mol uiterst tevreden over deze mogelijk laatste onderlinge wedstrijd, voor beiden een teleurstelling.

Selecties

Rillandia MO15-1. Speelsters: Sacha Hommel (k), Nienke Snepvangers, Lisanne Luijten, Sam van Uffelen (c), Famke van Uffelen, Tessa Jobse, Anouk Hillebrand, Vera Klootwijk en Britt van Iwaarden. Begeleiding: Mirelle Minning (trainster/coach) en Martijn van Iwaarden (trainer).

NSV MO15-1. Speelsters: Lieke Mol (k), Veerle Raats, Catalina Lodiers, Jente Rijsdijk, Luna van Drunen (c), Meike Brosens, Maxine Laureys en Denise Kerstens. Begeleiding: Saskia Mol (leidster) en Nienke Bakx (trainster).