Gehavend Yerseke pakt punt tegen Arnemuiden

YERSEKE - Zaterdag 8 april reisde de hoofdmacht van voetbalvereniging Yerseke af naar Arnemuiden, de ongeslagen koploper. Voor 'de vissersderby' werd het nodige georganiseerd om er een feestelijke dag van te maken. Zo speelden de minipupillen van beide clubs een voorwedstrijd waardoor er sprake was van een dubbele derby. Zo werden de kleinsten in de watten gelegd, en maakten ze het publiek los voor de topper in de Zeeuwse 3e klas.

Yerseke gehavend door de vele blessures, gaf in de 2e minuut meteen aan niet mee te werken aan een eventuele compromis. Net als in de voorgaande wedstrijd tegen R.C.S. Souburg begon Yerseke met veel strijd, wat meteen een treffer opleverde. Mark Goeman op de linkerflank met de hoge voorzet over Arjen de Koeijer heen, tot bij Guus de Leeuw die bal in de verre hoek achter doelman Jarco Meerman wist te plaatsen. Even de schrik onder de thuisaanhang, met de nederlaag van het vorige seizoen nog vers in het geheugen en een 0-1 achterstand. De eerste 20 minuten leek de ongeslagen koploper wat nerveus, Yerseke daarentegen zonder schroom. Naar mate de wedstrijd vorderde zakte kennelijk de kampioensstress waardoor de wedstrijd kantelde, de betere kansen voor Arnemuiden maar doelman Colin Hout hield zijn doel schoon. Op het uur wees scheidsrechter J. Bos naar de penaltystip na een overtreding op Ronaldo Meijer, Jannick Schaier na de rust binnen de lijnen gekomen schoot Arnemuiden op gelijke hoogte tot opluchting van 'de rood-gelen'. Met nog een half uur te spelen leek Arnemuiden voor de overwinning te gaan, toch ook deels met de rem erop. Zeker in het laatste kwartier waarin Yerseke met wat tegenstoten van zich af beet, ging de storm van aanvallen liggen. Arnemuiden was de bovenliggende partij na de eerste twintig minuten, genoot meer kansen gedurende de gehele wedstrijd. Toch wist Yerseke er met veel strijd en uitstekend keeperswerk van doelman Hout een gelijkspel uit te slepen. Na de wedstrijd bleek eens te meer hoe de clubs elkaar respecteren, onder het genot van een de gratis gebakken vis met wat vreugdewater wensten zij elkaar succes in de resterende wedstrijden. R.C.S. Souburg won zijn wedstrijd van Vlissingen, waardoor zij op 4 punten komen van Arnemuiden. Met nog 4 wedstrijden te gaan waaronder de laatste wedstrijd thuis tegen R.C.S. Souburg zelf, een spannende titelrace. Yerseke kan komende zaterdag thuis tegen V.C.K. Koudekerke de 2e periode behalen door minimaal gelijk te spelen.