Kruiningen MO-13 viert kampioenschap

KRUININGEN - Van regelmatig met 11-0 verliezen tot wekelijks winnen met grote cijfers. Dit team is in drie jaar tijd uitgegroeid tot een kampioensploeg.

Begonnen als 2 aparte e-meisjes teams, spelend tussen de jongens, werd de eerste 1,5 jaar elke week dik verloren. Vorig seizoen vond de samensmelting plaats en gingen ze in de meisjescompetitie spelen op een groot veld. Het team bestaat uit 15 meisjes. De kracht van het team is het samen veel plezier hebben en het continue 2x trainen. Daardoor verbetert het teamspel elke wedstrijd. Dat is ook terug te zien in het doelsaldo. In 6 wedstrijden zijn er 42 doelpunten gemaakt en hebben ze er maar 2 tegen gekregen.

Met nog 2 wedstrijden te gaan kon afgelopen zaterdag het kampioenschap binnen gehaald worden in de thuiswedstrijd tegen Unitas uit Etten Leur.

Onder grote publieke belangstelling duurde het 10 minuten voordat de meisjes verlost waren van de kampioensstress en de bevrijdende 1-0 werd gescoord. Met een 3-0 voorsprong werd de rust gehaald. In de tweede helft maakten de meisjes er nog 4. De eindstand 7-0 stond op het scorebord toen scheidsrechter Kevin voor de laatste keer op zijn fluit blies. Het kampioenschap werd vervolgens gevierd met vuurwerk, muziek, dans, taart, en een vette lunch.

MO-13 wordt getraind door Piet Zevenbergen. Bijzonder is dat Piet al 75 jaar is en nu pas zijn eerste kampioenschap vierde. Piet is een gouden vrijwilliger die nog wekelijks 2 x training geeft en zaterdag het team coacht. Tijdens de trainingen en de wedstrijden wordt hij geassisteerd door mannen met veel voetbalervaring, Ewout Dek en Peter Schuitert.

Het was het eerste kampioenschap op de Kruse Mat dit seizoen. Er zijn nog meer kansen want het meisjesvoetbal leeft in Kruiningen. Ook de MO-17 strijdt met buur Krabbendijke om het kampioenschap.