Yerseke efficiënter in de afronding dan RCS Souburg

YERSEKE - Zaterdag 1 april kon Yerseke revanche nemen op RCS Souburg, de topper in de 3e klas A (zat.) District Zuid 1 kende destijds een spannend slot. In speelronde 8 leek Yerseke na een 1-0 achterstand alsnog te winnen met 1-2, echter sloeg de thuisploeg tweemaal toe in de laatste 3 minuten waardoor RCS met 3-2 won.

In de beginfase een gretige indruk bij zowel de thuisploeg als de bezoekers, dat leidde tot twee kansen voor beiden. Eerst was het Marlo Janisse die rakelings voorlangs schoot, met daarna een schietkans voor Guus de Leeuw voor Yerseke. R.C.S. kon geen genoegen nemen met een gelijkspel en nam licht het initiatief door hoger in het veld te spelen. Yerseke loerende op de ruimte erachter met het gevaar 'de Koeijer' in de punt van de aanval, in de omschakeling is Yerseke snel en efficiënt gebleken in de voorgaande wedstrijden. Na 23 minuten spelen ging 'wel dan niet' bewust de bal tegen de hand van Joey Katzenbauer, waarop scheidsrechter Stefan Slabbekoorn naar de stip wees. De uitgelezen mogelijkheid voor Arjen de Koeijer zijn 20e treffer van het seizoen tegen de touwen te schieten, zo schoot de topscorer de openingstreffer binnen. Voor doelman Tim Blind geen houden aan, dit door de snelheid waarmee de bal in de hoek werd geschoten. Kort na de 1-0 was het Darren Joosse die zijn uithaal op de paal terug ketsen, ook in het vervolg geen resultaat. Voor iedere meter werd gevochten, dit leidde vooral bij de bezoekers tot een aantal gele kaarten. Zo tien minuten voor de rust een bewuste overtreding van Katzenbauer op de behendige Ruben Pekaar wat hem geel opleverde, met als gevolg de vrije trap voor het vissersdorp. Deze hoog ingebracht bij de tweede paal door Mark Goeman, waar Thomas de Rijke met zijn lengte de bal voor de voeten van Arjen de Koeijer kopte. Even de bal vrijmaken voor het schot en de 2-0 een feit, tegendraads gezien vanuit de looprichting in de andere hoek geplaatst. De vele verre ingooien door RCS tot bij de eerste paal werden geen van alle benut, waardoor Yerseke met een comfortabele 2-0 voorsprong de rust in ging. Na de rust weer een snelle schietkans voor Marlo Janisse uit verre ingooi, ditmaal de verdediging van Yerseke die de bal voor de voeten van de spits legde maar zijn schot naast het doel zag strandden. Het was duidelijk niet de middag van de bezoekers die voor een tweede maal de paal geraakten met een prachtige uithaal. Over en weer mogelijkheden op meerdere doelpunten, naar mate de wedstrijd vorderde nam de ergernis toe bij de bezoekers. Daarentegen verdedigde Yerseke mannelijker, waar aanvallend door RCS te weinig werd gebracht. Door het hoge tempo ook een aantal krampverschijnselen bij Yerseke, waardoor weer een beroep werd gedaan op jeugd. Nadat Rick Poleij zich binnen de lijnen had gevoegd voor de uitstekend spelende Loran Steketee, ook weer ruimte voor Jordin van Hekke en Maxim van Pagee die al een wedstrijd in de benen hadden. Uiteindelijk breidde Yerseke met een vele jongelingen de voorsprong uit naar een 3-0 overwinning, Ruben Pekaar passeerde op volle snelheid met de afronding in de verre hoek. Zo zal Yerseke komende week hartelijk welkom worden geheten in de Vissersderby, zoals destijds Yerseke Arnemuiden ontving als een gastheer.