Yerseke en Krabbendijke spelen weer 1-1 gelijk

YERSEKE - Zaterdag 18 maart is de derby tussen voetbalvereniging Yerseke en Krabbendijke wederom geëindigd in een 1-1 eindstand, ditmaal op sportpark 'Cleijn Moercken'.

De wedstrijd destijds in Krabbendijke gespeeld op 8 oktober eindigde ook in een 1-1 gelijkspel, waardoor beiden elkaar volledig in evenwicht hielden. Ook de historie gaf vooraf aan dat beiden elkaar nauwelijks ontweken in de onderlinge wedstrijden. Krabbendijke kwam destijds door een gehavend Yerseke wat veel strijd leverde op een 0-1 achterstand, doelpuntenmaker Martijn Koole. Krabbendijke trok de wedstrijd wel naar zich toe maar kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel, de gelijkmaker viel net na de rust door Rens Jansen.

De wedstrijd

In de openingsfase was het Yerseke die met 'de sterke wind in de rug voetbalde', ook waren zij de betere ploeg in het eerste kwartier. Dit leidde tot enkele gevaarlijke momenten voor het doel van Krabbendijke-doelman Lorenzo Hoekman, zo ook in de 8e minuut een bal bij eerste paal ingebracht die valt voor de voeten van Michel de Rooij geheel vrijgelaten in het strafschopgebied. De aanname en het geplaatste schot met veel mensen voor de doelman bleek een juiste keuze, de vroege 1-0 voorsprong voor de thuisclub. Na een kwartier spelen voor de eerste maal Elco Jansen met een schietkans na de passeeractie, deze over het doel geschoten maar wel een signaal dat de spits aanwezig was. Hij scoorde immers al 10 doelpunten tegen Yerseke in de laatste seizoenen, ondanks dit kampt de topscorer met meerdere blessures waarvan hij nog niet volledig is hersteld. Een minuut later was het dan toch raak voor Krabbendijke, Jeroen Sent met de actie naar de achterlijn met daaropvolgend het afleggen op Ronald Zuidweg die tegendraads de bal in de korte hoek plaatst, 1-1. Even later trok de directe bewaker van Elco Jansen in de aanval, Jorn Lindenberg die het gehele veld over mocht steken zonder enige tegenstand, legt de bal breed op Guus de Leeuw recht op het doel die kiest voor de steekpass op Arjen de Koeijer. Doelman Hoekman had dit goed doorzien, net iets eerder bij de bal waardoor hij Krabbendijke als laatste sluitpost behoedde weer een achterstand. Krabbendijke genoot enkele kansen van aftstand met een schot van Pierre Borgo, maar Yerseke bleek gevaarlijker. Zo ook op een lage voorzet vanaf de rechterkant door Guus de Leeuw waar de verdediging van Krabbendijke wankelde, door bij de eerste paal krampachtig optreden viel de bal gevaarlijk in het strafschopgebied waar Yerseke vergat 'de trekker over te halen', Krabbendijke met de schrik vrij. Net voor de rust de uitgelezen mogelijkheid voor Yerseke alsnog toe te slaan, een tweede bal niet goed uitverdedigd door Pierre Borgo waar Niels Poleij kans schoon voor de afronding. Echter het geluk niet aan zijde, in de verre hoek stuitte de bal via de binnenkant van de paal terug in het speelveld voor tweemaal de voeten van Michel de Rooij. De eerste poging werd geblokt door Jeroen Bakx die Arjen de Koeijer uitstekend van scoren afhield, met de tweede poging waar Armin de Bat de 2-1 voorkwam. De tweede helft bleek voetballend nog minder, wel een vrije van Danny Weber die over het doel werd getikt door doelman Frans Wondergem nog met een laatste mogelijkheid voor invaller Bastiaan van Dijk die zijn omhaal net voor de doellijn gered zag worden door Arjen Dingemanse.