Afbeelding

Reimerswaalse jeugdderby van de week

Door: Janny Mathijssen Sport en vereniging

KRABBENDIJKE/YERSEKE - Zaterdag 17 februari kozen we voor een Reimerswaalse jeugdderby tussen voetbalverenigingen Krabbendijke en Yerseke. Krabbendijke JO13-1 nam het thuis op tegen Yerseke JO13-1 in hun eerste competitiewedstrijd in hun voorjaarscompetitie. In de najaarscompetitie behaalde Krabbendijke het kampioenschap waardoor ze promoveerden naar de 2e klas waar Yerseke al op dit niveau uit kwam. Zij eindigden op een 4e plaats met 11 teams in competitie.

De wedstrijd: In de beginfase toonde met name Krabbendijke veel strijd zodat Yerseke niet echt in zijn spel kwam. Immers staan zij bekend om hun goede positiespel, ook zeker bij Krabbendijke die in de voorliggende jaren meerdere malen tegen Yerseke uitkwam. Dan weer wonnen de vissers, maar ook de uienboeren wisten de nodige onderlinge wedstrijden te winnen. Na zo'n vijf minuten spelen was het in de omschakeling Krabbendijke wat toesloeg, Roel Breijer die Jens van den Adel wist in te spelen met daaropvolgend de dieptepass achter de verdediging van Yerseke op zijn snelle spits Brandon Goedhart met de versnelling naar doelman Leon Skorupa. Geen houden aan door de harde schuiver in de hoek en de 1-0 voorsprong een feit. Na het doelpunt genoot ook Yerseke kansen op de gelijkmaker maar doelman Sven Krijnsen hield het Krabbendijkse doel schoon. Ondanks het overwicht van de bezoekers leek de thuisploeg efficiënter in de afronding door met name de dieptepass op Brandon Goedhart. Zo ook op het kwartier de steekpass door het midden op weer de spits, en wederom geen twijfel in de afronding. Hard in dezelfde hoek en het nakijken voor 'de goalie' met als gevolg een verdubbeling van score, namelijk 2-0. Nog voor de rust een zelfde aanval, maar nu werd Goedhart licht uit balans gebracht en verdween zijn schot net naast.
Na rust wat wisselingen, Krabbendijke met schietkansen voor Perry de Rooij en Iloy Fransoijs. Geen enkel probleem voor doelman Skorupa die uitstekend keepte en hierdoor zijn team in de wedstrijd hield. Acties op de linkerflank van Bjorn Steketee maar geen van deze leverde een treffer op, een schot naast door Jesper Minnaard, een prima poging van Michelle van der Jagt die haar inzet langs doelman Krijnsen zag gaan maar tergend langzaam zag verdwijnen langs de verkeerde kant van de paal. Halverwege de tweede helft was het dan toch raak, een verwoestende uithaal door Justin Tolhoek vol in het kruis leverde de 2-1 aansluitingstreffer op. Het was knijpen voor de 'rood-wit-blauwen' tot de laatste seconde, Jesper Minnaard nog met een kopbal, Michelle met schoten vanuit de tweede lijn maar Krabbendijke hield stand en won zo met de minimale marge (2-1).

Selecties
Krabbendijke JO13-1. Spelers: Thymen Abrahamse, Iloy Francoijs, Fabian Franje, Niels Koster, Brandon Goedhart, Lucas Tramper, Dani Moerdijk, Sven Krijnsen, Rick Snoep, Giovanni Koole, Jens van den Adel, Roel Breijer, Jordy Houtekamer, Perry de Rooij, (Marc de Looff, Dirk Koster en Diego Roovers waren afwezig). Begeleiding: Marcel Francoijs (trainer), Jolanda Francoijs en Jos Abrahamse (leiders).
Yerseke JO13-1. Spelers: Leon Skorupa, Michelle van der Jagt, Dylan Clement, Jesper Minnaard, Davy Ringlever, Ramon Riedijk, Justin Tolhoek, Rowan van Noorden, Niels van Stee, Thomas Bogaards, Nick Murre, Björn Steketee en Michael Salm. (afwezigen: Mitchell de Haan, Jaimy de Wee, Ryan de Wee, Giovanni Cabinda en Leonard Vogelaar). Begeleiding: Nick Nieuwdorp (trainer/coach), Jan Minnaard (leider).