Kruiningen laat twee punten liggen

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

KRUININGEN - Zaterdag 17 februari kwamen slechts drie clubs uit de regio Reimerswaal en Kapelle in actie. Alle drie verkerende in de onderste regionen in strijd tegen degradatie. Kruiningen wel op een 10e positie en virtueel veilig, daarentegen Wemeldinge en Rillandia beiden op een 13e positie dewelke als eindplaats betekent de nacompetitie voor degradatie of handhaving in de 3e klas. Voor de overige clubs geen zorgen omtrent het voorgenoemde, zij lijken zich na een half seizoen veilig gespeeld te hebben en mogen zich richten op eventuele promotie. Nota bene twee Reimerswaalse koplopers, zowel Krabbendijke (3e klas B) en Yerseke (3e klas A) genieten een ruime voorsprong op de nr. 2 uit hun competitie.

Kruiningen mocht het in een thuiswedstrijd opnemen tegen GPC Vlissingen die overigens met een minimale bezetting afreisden naar 'De Kruse Mat'. Maar liefst 8 spelers niet inzetbaar, dit met het thuisvoordeel zou Kruiningen wellicht kansen geven op 'de drie punten'. Een dubbelslag gezien de tegenstander slechts één positie lager genoteerd staat met een wedstrijd minder.

De wedstrijd
In de eerste helft was het Kruiningen wat kansen creëerde te over, daartegenover een spaarzame tegenstoot dewelke nauwelijks voor gevaar zorgde. De grootste mogelijkheid na zo'n 20 minuten spelen, Mario Gjoka en Steffan van Houte met z'n tweeën op weg naar doelman Max Leijer maar wisten deze niet om te zetten naar een doelpunt. Toch wist Kruiningen eenmaal toe te slaan uit een hoekschop genomen door Lars Steendijk, Myron Sinke die de vorige wedstrijd tegen Lewedorpse Boys de winnende treffer (2-1)maakte, kopte boven alles en iedereen uit de 1-0 in het netje. Niets leek erop dat GPC het de thuisploeg nog moeilijk zou maken, totdat de bezoekers een vrije trap kregen toegekend door scheidsrechter C.A. van Hoogdalem. Wijselijk geen muur door de positie bijna op de zijlijn, echter wist Jesper de Vlieger zo'n curve aan bal mee te geven dat deze daalde naar de kruising in de korte hoek. De doelman turende naar de hoge bal ook zeker hinder van de paal die in zijn loop uit de ooghoeken naderbij kwam. Hoe dan ook, GPC op gelijke hoogte (1-1) op slag van rust doordat de bal tot ieders verbazing in de winkelhaak binnen viel. Vlak na de rust werden de thuissupporters tevreden gesteld door een snelle treffer, Mario Gjoka anticipeerde op een bal achter de verdediging van GPC en wist met snel voetenwerk doelman Leijers te verschalken. Wederom de voorsprong (2-1) met het vertrouwen in een goede afloop. Dat bleek wederom een vergissing, balverlies met in de omschakeling een indrukwekkende rush van Joep Gijs die het gehele veld overstak. Alsof zijn tegenstanders stil stonden zo versnelde hij naar doelman Koster, met daaropvolgend de overtreding, zo niet aan de noodrem getrokken door Yaron Krombeen. De penalty benut door weer Jesper de Vlieger die zo de plaaggeest van de middag bleek voor Kruiningen. Met een 2-2 stand op scorebord nog zo'n 20 minuten om alsnog de overwinning naar zich toe te trekken, echter ook het gevaar met lege handen te staan na 90 minuten. Kruiningen deed een alles of niets offensief, GPC tevreden leek met een gelijkspel wat zij ook kregen. Kruiningen gezien het spelbeeld twee punten verloren.

Wemeldinge en Rillandia verloren hun inhaalwedstrijd.

Yerseke deed goed zaken doordat RCS 2-2 gelijkspeelde in Middelburg tegen Fc Dauwendaele, hun voorsprong is na 14 speelrondes maar liefst 6 punten.