Afbeelding

Jeugdderby's van de week sieren de sport

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

REIMERSWAAL - Zaterdag 10 maart kozen we als promotor van regiovoetbal voor wederom een Reimerswaalse derby tussen Yerseke en Hansweertse Boys, let wel kinderen onder de 9 jaar. Yerseke JO9-1 heeft zelfs drie meisjes in de gelederen, hun namen Noa van de Kreeke, Cleo Mackowska en Jolijn Dhooge. Hansweertse Boys JO9-1 reisde af naar sportpark 'Cleijn Moercken' om het tegen ze op te nemen in hun 1e wedstrijd van de voorjaarscompetitie.

Een evenwichtig begin van de wedstrijd waarin Yerseke de eerste helft een hoog rendement haalde uit de scoringskansen, daarentegen Hansweertse Boys steeds het zijnet vond of keepster Noa van de Kreeke. De 1-0 kwam op naam van Sven Boone, het harde schot nog wel met de vingertoppen geraakt door keeper Daan Vroonland, echter kon ook hij het openingsdoelpunt niet voorkomen. Eigenlijk was het veelal de Boys dat aandrong op de gelijkmaker met op de linkerflank Bryan Verhagen, een aantal hoekschoppen, Beer Nieuwenhuizen met een schot van afstand naast. Deze viel niet, daarentegen was het Yerseke wat toeslag met een prachtige uithaal van Mathias Poortvliet. Even de timing bij het neerdalen van de bal en net voordat deze de grond raakt vol op de wreef in het dak van het doel, een beauty en de 2-0 en feit. De bezoekers wisten nog wel uit een corner de deklat te raken maar scoorden in het eerste bestek niet.

Na de rust leek Yerseke de wedstrijd dicht te gooien met een 3e treffer, al blijven wedstrijden als deze tot de laatste seconde leuk om te zien. Eerst nog de puike redding van keeper Beer Nieuwenhuizen die Daan in de 2e helft af had gelost onder de lat, de punter van weer Sven Boone leverde de 3-0 voorsprong met voor hem een tweede doelpunt. Daan inmiddels rechtsvoor opgesteld had nu een andere taak meegekregen van coach Menno Riel, namelijk 'tweemaal scoren'. Zijn eerste treffer mocht er zijn, vol in de verre bovenhoek en binnenkant paal in het vijandelijke doel, 3-1 en de eer gered. Dat de meiden mee streden voor de overwinning was wel duidelijk, vele ballen werden verovert door Cleo en Jolijn met reddingen van Noa. En dan scoort ook Jolijn de 4-1 uit een corner genomen door Sven. De wedstrijd gespeeld? Nee, de Boys kwamen terug tot 4-3 en zowaar de spanning volledig terug in de wedstrijd. Eerst maakte Daan op dezelfde wijze zijn tweede treffer (4-2)waarna hij zijn coach herinnerde aan de woorden in de rust. Daarna een prima versnelling van Ruben de Bree met de dribbel naar keepster Noa, zijn schot afgeketst maar voor de voeten van Bryan Verhagen die laag een hard diagonaal de 4-3 binnen schoot. Uiteindelijk besliste Sven met drie doelpunten de wedstrijd, stelde de overwinning veilig. De 5-3 tussenstand bleek ook de eindstand na nog wel kansen voor de bezoekers, Youri Chamuleau in het zijnet en Bryan met een harde knal over.

Het verlies van Hansweertse Boys was nauwelijks zichtbaar waar de glimlach ook na de wedstrijd zegevierde, de strafschoppenserie met het onderlinge respect en de felicitaties volgden .

Selectie Yerseke JO9-1

Spelers: Sven Boone, Noa van de Kreeke, Mathias Poortvliet, Jolijn Dhooge, Mark Kamau, Simon van der Jagt, Cleo Mackowska en Max Mackowska. Begeleiding: Ramon Boone en Jarno van de Kreeke (leider/coaches), Stijn Koster en Corne van der Jagt (trainers).

Selectie Hansweertse Boys JO9-1

Spelers: Ruben de Bree, Youri Chamuleau, Levi Dixon, Beer Nieuwenhuizen, Jesse Riel, Bryan Verhagen, Sven Vermaesen en Daan Vroonland. Trainer/coach: Menno Riel.