Steven Fitsch kiest de hoek al uit en plaatst de 3-1 op fraaie wijze binnen.
Steven Fitsch kiest de hoek al uit en plaatst de 3-1 op fraaie wijze binnen. Foto: F. van Pagee

Steven Fitsch belangrijk voor Hansweerste Boys

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

HANSWEERT - Zaterdag 10 maart ontving de hoofdmacht van voetbalvereniging Hansweertse Boys voor wellicht de laatste keer Kwadendamme op sportpark 'Zijpe' . Er wordt gewerkt aan een fusie met Hoedekenskerke bij de senioren en Apollo'69 voor met name de jeugd. Huidig oefenmeester Steven van Hoepen hoopt de JO19 voor zijn rekening te nemen na dit seizoen. Hansweertse Boys daarentegen op eigen benen met ook komend seizoen Pearl Doesburg als hoofdtrainer/coach. Kwadendamme met veelal jeugd tussen enkele ervaren spelers, Hansweertse Boys kan rekenen op Steven Fitsch met daarnaast een puike selectie.

In het eerste kwartier gebeurde er weinig, echte kansen bleven uit totdat doelman Kees van der Kuil buiten zijn strafschopgebied een dieptepass probeerde te onderscheppen. De aanvaller eerder bij de bal en niet onbelangrijk geen doelman in het vijandelijke doel, echter liep dit goed af voor de Boys met slechts een corner tegen op de doelpoging van Robin van Eijkeren. Na 20 minuten de mogelijkheid voor de Boys via John Jipa met een schot voorlangs. In de 25e minuut een prima dieptepass door van Eijkeren op Dennis Bek, het schot geblokt wat Kwadendamme een hoekschop opleverde dewelke zorgde voor de 0-1 voorsprong. Ramon Hoondert trefzeker vanuit de scrimmage voor het Hansweertse doel. Hansweert op zoek naar de gelijkmaker die er ook kwam, eerst nog was het verdediger Roel de Jonge die met het hoofd op de doellijn redde. Tussendoor nog de kans voor Kwadendamme op 0-2 via Dennis Bek die de net naast plaatste. Het was Steven Fitsch met de magistrale pass op John Jipa met een afronding waarna de toeschouwers even stil waren en daarna pas juichden, de bal in één tij uit de lucht vol in de netten, 1-1. In de fase net voor rust was het de thuisploeg die toesloeg, een scherpe voorzet tot bij de 1e paal waarop Ferry Bordui deze subtiel toucheerde in de bovenhoek. Met een 2-1 voorsprong de rust in toch een aangenaam gevoel na de 0-1 achterstand.
Na de rust even een apart moment, een voorzet vanaf de rechterkant waar doelman van der Kuil deze over tikte, wel tot tweemaal toe op de deklat stuitte voor deze achter het doel belandde. Dennis Bek leek de 2-2 binnen te schieten maar deze werd afgekeurd voor buitenspel, rand 16 met breedtepass op Marco Bek die terug kapte en weer de vrije Dennis Bek vond met de gewenste afronding. Helaas voor de bezoekers geen treffer waarna de Boys afstand namen, ditmaal John Jipa onreglementair afgestopt met de vrije trap perfect binnengetrapt door aanvoerder Steven Fitsch, 3-1. Even later illustreerde hij zijn voetbalcapaciteiten op fraaie wijze in een verdedigende rol, de bal dood uit de lucht op een voorzet van |Kwadendamme met meteen de dieptepass op zijn linksbuiten Atilla Cavus die overigens meerdere malen onreglementair werd afgestopt. Ook wees hij zijn medespelers meerdere malen op de omschakeling waarover hij niet tevreden over was. En dan komt Kwadendamme terug vanuit weer de scrimmage voor het doel, ditmaal het laatste zetje door Koen Hoondert, 3-2. In de slotminuten ook coach Doesburg met de coaching 'kijk wat je achterlaat' bij een aanval op om marge weer terug te brengen tot 2 treffers. De grootste mogelijkheid op de 3-3 gelijkmaker was voor Martijn Zuidhof, doelman Kees van der Kuil met uitstekend voetenwerk waardoor deze uitbleef. Hansweertse Boys wist de spannende slotminuten door te komen, won het terecht waar Kwadendamme nog wel een penalty onthouden werd.