Yerseke slaat toe in tweede helft

YERSEKE - Zaterdag 25 november kwam het Vc Vlissingen van een oude bekende naar sportpark 'Cleijn Moercken' om het op te nemen tegen koploper Yerseke. Zo'n 5 jaar geleden nog was Ronald Zuijdwegt de oefenmeester van Yerseke waar hij nu deze functie vervulde bij de tegenstander Vlissingen. Weliswaar als de underdog gezien de stand op de ranglijst, toch wisten de bezoekers lang in de wedstrijd te blijven maar kwamen zij te kort in met name de tweede helft.

Al in de 3e minuut leek Vlissingen een enorme kans te genieten maar werd aanvaller Ignacio Misaine teruggefloten door scheidsrechter P.L.M. Verhoeven waar Yerseke met de schrik vrij kwam. Drie minuten later ook Yerseke dat leek toe slaan, een prima voorzet van Jari Christiaanse vanaf de achterlijn tot bij Michel de Rooij die de bal binnen leek te schieten. Echter terecht geen doelpunt doordat Arjen de Koeijer in buitenspelpositie over de bal ontweek maar ook doelman Shurmelon Nicolina zo belemmerde in zijn optreden. Overigens nog wel een vuist tegen de bal met ook niet de duidelijkheid of de bal de doellijn was gepasseerd, ook de beelden gaven zelfs geen duidelijk beeld. Nog in het eerste kwartier een prachtig staaltje voetbal, Ruben Pekaar vanuit de ingooi met een strakke hoge voorzet exact op de pantoffel van Guus de Leeuw die deze in één tij uit de lucht snoeihard over de lat ramde. Zijn tweede poging leverde wel de openingstreffer (1-0) op in de diepte weggestuurd, de bal controleerde in de versnelling en na wat duelkracht toch nog doelman Nicolina verschalkte met een voetbeweging. In de 19e minuut wist Ignacio Misaine een prima voorzet af te leveren op Misael Misaine die met een boogbal een corner opleverde waaruit verder geen gevaar. Ook een vrije trap bij de tweede paal terug in de doelmond gekopt door Jorn Lindenberg kon ternauwernood worden weggerost door Jari Christiaanse. Veelal hachelijke momenten voor het doel van Yerseke waar het verwachte doordrukken op de tegenstander uitbleef. Nadat de bal al eerder rakelings voorlangs het doel was beland was het nota bene doelman Shurmelon Nicolina met de verre trap uit zijn handen die doelman Hout deed verrassen, met de stuit over de gepositioneerde keeper in het lege doel en de 1-1 een feit door het uitglijden van de sluitpost om de bal alsnog te stoppen. Twee minuten voor de rust een dot van een kans voor de Koeijer om alsnog met een 2-1 voorsprong de rust in te gaan, Guus de Leeuw eerder bij een dieptepass dan Nicolina met de breedtepass op de vrijstaande topscorer, controleerde en laag inschoot. Echter was het Marienello Titaley door een reflex met de voet die een tegendoelpunt voorkwam. Na rust een beter Yerseke waar Vlissingen er vrijwel niet meer aan te pas kwam. Arjen de Koeijer met het anticiperen op een terugspeelbal waar de spits attent op heeft, omspeelt de doelman en zet orde op zaken met weer een (2-1) voorsprong. Wel bleven de bezoekers lang in de wedstrijd doordat Yerseke pas in de 78e minuut de marge naar 2 doelpunten bracht, een crosspass over de hele van Evert van Houte op de stropdas van de Koeijer die controleerde, versnelde en het overzicht behield. De mee opgelopen Guus de Leeuw werd met een simpele breedtepass bereikt en vervolgens de 3-1 eindstand binnen plaatste.