Afbeelding

Waarde wint verdiend van SPS

Sport en vereniging

WAARDE - Op zaterdag 18 november dat Sinterklaas in Waarde arriveerde en zelfs Omroep Zeeland haalde met een spectaculaire afdaling vanaf de toren van de plaatselijke hervormde kerk, vond middags even verderop de wedstrijd plaats tussen Waarde en SPS. Inzet was de vierde plaats in het klassement. Beide ploegen doen tot dusverre niets voor elkaar onder, het verschil op de ranglijst bedroeg slechts één punt. Winnen zou betekenen aanhaken bij het top van de ranglijst, verlies terugzakken naar de middenmoot.

De wedstrijd stond onder leiding van Hans de Jong uit Kloetinge die een puike wedstrijd floot. Hij voelde de wedstrijd prima aan, paste de voordeelregel toe waar dat mogelijk was en nam gewoonweg de juiste beslissingen, complimenten aan deze arbiter. Waarde kon aantreden met een vrijwel compleet team. Verdediger Jazec Mielzynsky was na 6 weken afwezigheid weer hersteld van een ribbreuk en ook centrale middenvelder Jeremy Deleu was terug van vakantie en stond weer in de basis. Alleen keeper Laurens de Jager was er niet bij, hij zat een laatste wedstrijd schorsing uit. Het begin van de eerste helft was van SPS kant afwachtend. Waarde moest het spel te maken en had daar in het begin best wat moeite mee. Zonder echt tot grote kansen te komen kwam SPS er op de counter enkele keren gevaarlijk uit. De verdediging van Waarde stond echter goed en kwam niet echt in grote problemen. Het was Waarde dat op voorsprong kwam. Na een slimme steekpass in de loop op de balvaste Nordin el Marzguioui, schoot de spits op de keeper. De rebound werd door de attent meegelopen Rik Butijn binnen geschoten, zijn 5e doelpunt dit seizoen. Wie na rust een ontketend SPS verwachtte kwam bedrogen uit, de ploeg uit Poortvliet bleek niet bij machte om Waarde de wil op te leggen vooral ook omdat de verdediging van de thuisploeg weinig weggaf. Verder dan een mogelijkheid tot scoren door een vrije trap vanaf de rand strafschopgebied kwamen de bezoekers niet. De Waarde-muur stond goed opgesteld, en keeper Henk-Jan Everse ranselde de inzet bekwaam uit de bovenhoek. Waarde daarentegen had verschillende mogelijkheden om de wedstrijd definitief te beslissen maar liet dat ook na. Een vrije trap van Jeremy Deleu spatte uiteen op de lat en dus bleef het bij een krappe maar verdiende 1-0 overwinning voor de thuisploeg.

Voor aanstaande zaterdag staat de lastige uitwedstrijd tegen vv Wolfaartsdijk 1 op de rol. Omdat die dag de koplopers DwO '15 en Halsteren ook tegen elkaar spelen, wordt ook dat weer een interessante wedstrijddag. Vooralsnog doet Waarde het uitstekend dit seizoen en staat het met 17 wedstrijdpunten fier op een 4e plaats in het klassement.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief