Yerseke toont veerkracht

YERSEKE - Zaterdag 4 november nam Yerseke het in een thuiswedstrijd op tegen Sv Walcheren. Een tegenstander van niveau gezien ook de nieuwelingen ten opzichte van het afgelopen seizoen, daarentegen Yerseke gehavend door enkele blessures binnen de gelederen. Jari Christiaanse en Robin Burger normaliter in de basis werden ook aanzienlijk gemist.

Walcheren liet meteen zien dat het voetballend niet onderdeed voor de koploper. Toch was het na 8 minuten spelen Arjen de Koeijer die doelman Robin Struik verraste met een schot ineens genomen uit de draai, tot zijn opluchting ging zijn poging voorlangs ging waar de doelman gezien was. Walcheren twee minuten later via Gino Zuppelli op aangeven van Mark van der Eijk, ook bij hem het vizier nog niet op scherp. Ook aanvoerder Etienne Mallie met een schot van afstand van hetzelfde kaliber. Het spel golfde op en neer wat voor beiden ook kansen opleverde, Leander Steketee met een harde lage schuiver waarop doelman Struik uitstekend optrad met veel mensen voor zijn gezichtsveld. Zo ook in de 18e minuut wanneer Rick Poleij 'oog in oog' voor de doelman stond na doorkoppen van Arjen de Koeijer, ook hij vond een 'sta in de weg' in de goalie. Op het half uur kwam Yerseke niet onverwachts dan toch voor het eerst in de competitie op achterstand door Gino Zuppelli, een voorzet licht aangeraakt viel voor de voeten van de trefzekere spits en met een bekeken lob passeerde hij doelman Hout, 0-1. Vijf minuten later was het de Koeijer die loerde op elke bal die rondgespeeld werd en met succes de bal veroverde in hun laatste linie, daaropvolgend de versnelling en perfect teruggelegd op de gepositioneerde Robin Minnaard die zijn schot over zag gaan. Meteen na deze weer Zuppelli met veel vrijheid voor de afronding, te veel op de binnenkant waardoor ook zijn poging strandde. Na de rust een beter Yerseke met een soort van flipperkast-voetbal voor het doel van Walcheren, het laatste zetje bleef echter uit. En dan in de 52e minuut was daar weer fenomeen 'de Koeijer', uit een moeilijke hoek vlamt hij de bal met hoge snelheid in de korte hoek waardoor Yerseke op gelijke hoogte komt, 1-1. Niet veel later de mogelijkheid weer Zuppelli op uitstekend voorbereidend werk van Mark van der Eijk, echter niet de gewenste afronding. Daarna zat het Walcheren niet mee met discutabele momenten, wel dan niet buitenspel en ook een mogelijke penalty vielen negatief uit in de beslissingen. En dan ook nog het eigen doelpunt van Dennis Burgggraaf, die een strakke voorzet van Leander Steketee hard in eigen doel schiet wat de 2-1 voorsprong opleverde voor Yerseke. Toch wist Zuppelli Wacheleren weer hoop te geven na zijn tweede treffer, de 2-2 gelijkmaker en volgden ook kansen op de winnende treffer. Echter was het de jarige Maxim van Pagee die als invaller goed anticipeerde op de miscommunicatie achterin bij Walcheren, doelman Struik gepasseerd door zijn defensie waarna de bal van de paal wordt binnengeschoten. Zijn eerste officiële competitiedoelpunt werd dan ook uitbundig gevierd waarna Wacheren een slotoffensief inzette. Het was Yerseke wat goed omging met ruimte die ontstond, Mark Goeman onreglementair afgestopt door Jeremy Spelier die met rood van het veld ruimde. De resterende vrij trap werd hard en droog binnengeschoten door Arjen de Koeijer die de eindstand op 4-2 bracht.