Waarde morst punten tegen Vosmeer

WAARDE - 'Je kunt in deze wedstrijd enkel maar punten verliezen!', dat is wat coach Edwin in de Weij zijn manschappen voorhield voorafgaand aan de wedstrijd tegen rode lantaarndrager vv Vosmeer. En hij wist waar hij over sprak, Vosmeer had immers in de zes competitiewedstrijden tot nu toe nog geen punt gewonnen. Waarde was gewoon aan zijn stand verplicht deze wedstrijd te winnen.

Vosmeer heeft een sterk verjongd team, de club moest noodgedwongen aan het begin van dit seizoen een drastische verjonging doorvoeren. Een jeugdteam moest worden teruggetrokken uit competitie en de spelers moesten worden verdeeld over team 1 en 2. Coach Frans Certon beschikt dus over een jeugdige groep die sportief nog de nodige stappen moet gaan maken. Zou dit gaan gebeuren tegen Waarde, de nummer 4 van het klassement? De eerste helft leek het daar zeker niet op. Ondanks het gemis van vier basisspelers, Lauwrens de Jager, Jordy Steketee, Iman Noordam en Jazec Mielzynski, speelde Waarde goed en verzorgd voetbal. Ook creëerden zij de nodige kansen. Het eerste doelpunt werd zeer discutabel wegens buitenspel afgekeurd door scheidsrechter de Boer die niet veel meters maakte buiten de middencirkel. Vosmeer was tweemaal gevaarlijk op de counter maar daar bleef het ook wel bij. Het overwicht werd pas kort voor rust vertaald in doelpunten, Zakaria Deraoui zag zijn bal, iets van richting veranderd, in de kruising verdwijnen: 0-1. Kort daarna tekende Jeremy Deleu voor de terechte 0-2.

De tweede helft was Waarde plots geen schim meer van wat het liet zien in de eerste helft. Vosmeer schakelde een tandje bij en Waarde dacht kennelijk de partij freewheelend wel uit te kunnen spelen. Die instelling werd de ploeg uiteindelijk bijna fataal. In de 75 minuut kreeg Vosmeer loon naar werken en scoorde de 1-2 aansluitingstreffer. Even leek Waarde die waarschuwing begrepen te hebben en kreeg via Nordin el Marzgouioui en Jeremy Deleu de nodige kansen om de wedstrijd te beslissen, dat gebeurde niet. Vosmeer ging het laatste kwartier steeds opportunistischer spelen en zag dit beloond toen een kopbal over doelman Henk-Jan Everse heen in doel belandde: 2-2. Waarde was niet bij machte om het tij nog te keren en leverde, geheel onnodig, twee kostbare punten in. Bij Vosmeer werd het eerste punt begrijpelijk als een overwinning gevierd en Waarde moet terugzien op een pijnlijk leermoment. Aanstaande zaterdag speelt de ploeg een oefenwedstrijd, uit tegen derdeklasser WHS uit Sint-Annaland. Op 18 november ontvangt Waarde thuis SPS uit Poortvliet wat, gezien de stand in het klassement, een belangrijke wedstrijd is voor beide ploegen.