Afbeelding

Stationsderby zonder glans

Sport en vereniging

YERESEKE/KRABBENDIJKE - Zaterdag 28 oktober wist zowel Yerseke als Krabbendijke zijn zesde competitiewedstijd te winnen. Krabbendijke won thuis met 2-0 van de nummer twee op de ranglijst in de 3e klas B, waar Yerseke een 0-3 overwinning boekte op de 'Kruse Mat' in de stationsderby tegen Kruiningen in de 3e Klas A. Beide koplopers nog geen puntverlies wat in de historie niet zal zijn voorgekomen.

Yerseke had het in de openingsfase moeilijk, althans voetballend bleef Kruiningen aardig meedoen met in de 3e minuut een goede aanval van achteruit. Lars Steendijk aangespeeld op de rechterkant ter hoogte van de middellijn met veel vrijheid, de versnelling met het in het midden Thomas Paauwe die ongedekt positie koos waarbij Colin Hout het gevaar zag aankomen. Een pas te ver waardoor Arjen Dingemanse de voorzet eruit haalde en kans weg voor de thuisclub. Zo waren er ook zeker dreigende acties voor Yerseke, maar van een overwicht was geen sprake tot aan de 18e minuut. Robin Burger tot op de achterlijn, alhoewel deze in de voetballerij als 'doellijn' wordt benoemd met de voorzet tegen de handen van de verdediger en scheidsrechter N. Boel wees naar de stip, penalty! Arjen de Koeijer verzilverde dit buitenkansje met zijn 14e competitiedoelpunt en de 0-1 voorsprong een feit. Kruiningen toch al in een moeilijke fase gezien het geringe aantal behaalde punten door maar twee gelijke spelen, kon aan de bak. Yerseke voetbalde matig tot slecht waardoor ze uiteindelijk nog lang in de wedstrijd bleven, maar een echte vuist konden zij niet maken tegen de koploper. Na de rust wel een beter Yerseke wat meteen na rust ook meer kansen genoot, zij het geen echte uitgespeelde mogelijkheden om de score te verdubbel. Dat gelukt wel in de 53e minuut waar het wederom Robin Burger was met balverovering en het snelle inspelen in de omschakeling op Ruben Pekaar, aan de zijlijn genageld met meteen de dreiging naar de doellijn waar hij al snel koos voor de voorzet op Arjen de Koeijer met zijn mindere rechterbeen. Perfect over de verdediger op de slof van de onbetwiste topscorer en zijn 15e competitietreffer 'in de touwen'. De 0-2 betekende min of meer dat de wedstrijd gespeeld was, alleen een hoge lange bal 'in de box' zou eventueel nog voor de aansluiting kunnen zorgen maar ook deze bleef uit. Yerseke won zo nog vrij gemakkelijk waar het eerdere jaren nog spookte in de slotfase en Kruiningen wel toesloeg. Aanstaande zaterdag ontvangt Yerseke op sportpark 'Cleijn Moercken' Walcheren dat verrassend met 4-2 van Kapelle wist te winnen. Kruiningen kan zich herstellen in en tegen Vlissingen, ook zij met 3 behaalde punten in de gevarenzone waar dus Kruiningen een dubbelslag kan slaan.

Krabbendijke won thuis van Wieldrecht waardoor het fier aan kop staat in de Zeeuws- Brabantse 3e klas B, een gat van 5 punten met de huidige nummer twee Wieldrecht op de ranglijst. Doelpuntenmakers Rico de Putter en Bastiaan van Dijk. Zij mogen het komende zaterdag opnemen tegen Rillandia in de tweede Reimerswaalse derby, ook zij pakten in hun uitwedstrijd tegen de Jonge Spartaan de volle winst door met 1-2 te winnen. Robin van Bavel tekende voor de 0-1 met de winnende 1-2 gemaakt door Abderahim El Fadili.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief