Waarde verslaat de directe concurrent Spui

WAARDE - Na de verloren wedstrijd tegen DwO'15 van vorige week kreeg Waarde zaterdag 28 oktober de kans zich sportief te revancheren. Dat moest dan gebeuren tegen vv Spui uit Terneuzen, voor Waarde eigenlijk de 'grote onbekende'. Een ploeg om niet te onderschatten, want ook Spui had net als Waarde 10 punten bij elkaar gespeeld. De winnaar van de wedstrijd zou dus een goede zaak doen en aansluiting behouden bij de top van het klassement.

De eerste helft was voor de thuisploeg. Nadat Davey Tolhoek en Zakaria Deraoui een paar goede kansen lieten liggen was het Rick Butijn die de scoorde opende. Zijn voorzet vanaf de rechterflank belandde rechtstreeks in doel nadat de keeper zich verkeek op een handig overstapje van Davey Tolhoek. De vreugde van deze voorsprong was echter van korte duur, want Jari Peeman zette met een mooi afstandschot al snel orde op zaken: 1-1. Waarde hield het initiatief in de eerste helft en Nordin el Marzgiuoui maakte het verschil. Hij werd hard ingespeeld, kapte zich handig vrij in de 16-meter en schoot in de 35e minuut met buitenkant rechts de verdiende 2-1 binnen. Dat werd ook de ruststand. Na de thee pakte Waarde de draad weer op en kwam al snel op een comfortabele 4-1 voorsprong door twee doelpunten van opnieuw Nordin el Marzgiuoui. De stevige Belg met Marokkaanse roots liet, vooral bij zijn tweede doelpunt zien, over echte spitskwaliteiten te beschikken en de kansen die hij krijgt snel te kunnen verzilveren. Met zijn drie doelpunten zette hij zijn seizoentotaal op 9. Wie dacht dat de wedstrijd gespeeld was kwam bedrogen uit. Spui toonde veerkracht en kwam door een penalty, een duwfout van een Waarde-verdediger volgens scheidsrechter van Schilt, terug op 4-2. Het laatste kwartier drong Spui nog aan, kreeg met enkele vrije trappen op de rand 16-meter ook mogelijkheden om terug in de wedstrijd te komen. Zover kwam het niet en Waarde trok verdiend de winst over de streep. Omdat koploper DwO'15 de eerste verliespunten incasseerde (2-2 gelijkspel tegen SPS) haakt Waarde weer enigszins aan bij de bovenstaande plaatsen. Het resultaat is voorlopig een fraaie 4e plaats met slechts 3 punten achterstand op koploper Halsteren. Dat verpulverde Stavenisse met maar liefst 13-0 en pakte de koppositie terug van DwO'15.

Waarde krijgt de kans zijn huidige positie in het klassement te verstevigen want de ploeg van trainer Edwin in de Weij gaat komende zaterdag op bezoek bij vv Vosmeer die de rode lantaarn draagt. Terugkijkend in de historie, is er geen enkele reden voor onderschatting want Vosmeer was de afgelopen jaren vaak een lastige opponent voor Waarde. Alle reden dus om ook die wedstrijd serieus te nemen en hopen dat het lukt om de winstpunten mee naar Waarde te nemen.