Waarde komt tekort tegen DwO’15

WAARDE - De kop op de site van de PZC zei eigenlijk voldoende 'Kleintjes DwO'15 en Waarde zijn nu de toppers'. Deze status is voor beide clubs wel even wennen. Maar het kan verkeren, zeker ook in het voetbal.

Waren beide clubs de afgelopen jaren vaak de lelijke eendjes van de competitie, de wedstrijd van afgelopen zaterdag was beslissend voor de koppositie in de 4e klasse B. De conclusie na de wedstrijd is, dat de thuisclub van trainer Marvin Paauwe verder is dan Waarde en meer dan verdiend de winst naar zich toe trok. Dat de wedstrijd ergens om ging, was behalve aan het item in de krant ook te zien aan het vele publiek wat op de wedstrijd afgekomen was. Op het fraai gerenoveerde complex van SVD Driewegen kwam Waarde als nummer 3 op bezoek bij fusieclub DwO'15, de nog ongeslagen nummer 2 van de ranglijst.

De wedstrijd

Al direct in de eerste helft nam DwO het initiatief en zette Waarde met goed voetbal onder druk. Het was toch Waarde dat er in het begin een paar keer goed uit kwam en kansen had op een doelpunt. Op het halfuur was het toch DwO dat binnen een paar minuten een 2-0 voorsprong liet noteren door doelpunten van Kai Dekkers en Joël Danielse. De middenvelders en verdedigers van Waarde gaven te veel ruimte weg en grepen niet op tijd in, en dus ging de thuisploeg met een terechte 2-0 voorsprong de rust in. Direct na aanvang van de tweede helft scoorde diezelfde Joël Danielse (overgekomen van Kapelle) de 3-0 waarmee de wedstrijd eigenlijk al beslist was. Zeker toen in de 60 minuut een ongelukkige handsbal tijdens een sliding van Jordy Steketee door de goed leidende scheidsrechter Wiskerke zwaar bestraft werd met een penalty. Dit buitenkansje werd benut door Jeroen Boer, 4-0. Niels van Geystelen rondde tegen het einde van de wedstrijd een goedlopende aanval door het midden af namens de thuisploeg en liet daarmee de 5-0 noteren. Het slotakkoord was voor Davey Tolhoek die met een prachtig doelpunt de bekende eer redde voor Waarde. Door het puntenverlies van Halsteren ( 2-2 tegen SPS ) pakte DwO'15 met deze overwinning zelfs de koppositie in de 4e klasse B en zet daarmee een goede stap richting de eerste periodetitel. Waarde kan zich aanstaande zaterdag revancheren wanneer directe concurrent Spui uit Terneuzen dewelken de reis naar 'Sportpark Keizershoofd' hopen te maken. Het tweede elftal van Waarde wist zich sinds mensenheugenis te plaatsen voor de derde ronde in hun KNVB-bekertoernooi waar zij ook progressie boeken op de ranglijst in hun competitie. Ook de JO11 en JO13 doen bovenin mee waardoor de club in zijn geheel stappen in de opwaarts richting maakt.