Waarde nu wel langs Kwadendamme

WAARDE - Op een zonovergoten Sportpark de Liesjes trof Waarde afgelopen zaterdag 14 oktober het vlaggenschip van Kwadendamme.

De wedstrijd begon een kwartier later omdat velen ten gevolge van files en drukte te laat arriveerden. Met tot nu toe slechts 1 punt uit 4 wedstrijden, kent Kwadendamme een matige start van het nog prille voetbalseizoen. Trainer Edwin in de Weij had zijn manschappen gewaarschuwd voor het feit, dat scheidsrechter Lopes in zijn vorige wedstrijd wel erg royaal met gele en rode kaarten had gestrooid. Dat bleek echter loos alarm, de arbiter floot foutloos en moest uiteindelijk slechts één keer geel trekken voor een speler van de thuisploeg.

Wat de wedstrijd betreft werd al snel duidelijk, dat Kwadendamme weinig aanvallende intenties had. Waarde moest het spel maken en had daar in het begin best moeite mee. De tegenstander wou niet echt mee voetballen en koos voor verdedigen en de counter. Deze tactiek leidde even tot succes, toen Ruben Franse namens de thuisploeg een foutje bij Waarde afstrafte en de 1-0 binnenschoot. Waarde-spits Nordin el Marzguioui stelde echter al snel orde op zaken, toen hij een paar minuten later de 1-1 liet aantekenen. Verder gebeurde er in de eerste helft weinig spectaculairs. De tweede helft was niet hoogstaand maar wel leuker om naar te kijken. Al na 5 minuten kreeg Waarde een penalty toegekend die door Yannick Ekangamene feilloos werd verzilverd: 1-2. Kwadendamme begreep dat ze meer moesten gaan meevoetballen om nog enigszins kans te maken op succes. Dat was er ook bijna, toen plots een speler vrij voor keeper Laurens de Jager kwam te staan. Zijn inzet bleef echter zonder succes. Het laatste half uur waren er voor Waarde diverse kansen zo groot als de kerktoren van de plaatselijke katholieke kerk waarop de spelers vrij zicht hadden, die echter alle niet werden benut. Zodoende bleef het toch wel lang spannend. Pas 5 minuten vóór tijd besliste Nordin met zijn zesde doelpunt van dit seizoen de wedstrijd door de beslissende 1-3 binnen te schieten. Met de 3 winstpunten erbij staat Waarde voorlopig op een prima 3e plaats in de rangschikking. Komende zaterdag volgt een echte testcase wanneer de ploeg op bezoek gaat bij het ambitieuze DwO'15 uit Ovezande. Benieuwd of de ploeg zich tegen deze medekoploper staande weet te houden.