Yerseke op valreep langs Bevelanders

YERSEKE - Zaterdag 14 oktober mocht Yerseke op eigen veld aantreden tegen de nog ongeslagen promovendus, namelijk de Bevelanders uit Kamperland. Hoessein Dogan bezig aan zijn vierde seizoen als hoofdtrainer voor de Bevelanders, waar Harro Hazelaar net aan zijn eerste seizoen is begonnen. Beiden behaalden tegelijkertijd hun benodigde trainersdiploma en dus geen onbekenden voor elkaar. Daarnaast genieten beiden een uitstekende seizoenstart waardoor de meerderheid vooraf voorzichtig was met een voorspelling.

Vanaf het begin had Yerseke ontzag voor de Bevelanders, mogelijk toch door puike overwinningen op tegenstanders waar men deze hoger had ingeschat. Yerseke had niet dezelfde bravoure als in de voorgaande twee wedstrijden die met ruime cijfers werden gewonnen. Het eerste kwartier genoot de promovendus zelf het meeste balbezit op de helft van Yerseke maar van echte grote kansen was geen sprake. Wel tot ergernis in de aanvalslinie die zagen dat hun team moeizaam in de wedstrijd geraakte. Met name Ruben Pekaar zorgde via de linkerflank voor de ommekeer met puike acties, zo ook op een foutieve breedtepass bij de Bevelanders waar Arjen de Koeijer onderschepte met direct de dieptepass op Pekaar die naar de achterlijn spurtte met daaropvolgend de lage voorzet op Guus de Leeuw. Met zijn buitenste been afgedrukt maar te scherp spatte zijn poging uiteen op de paal. Even later kopte de Koeijer een hoge bal door tot bij Guus de Leeuw die op doelman Danny Oosse strandde. Ook de clubtopscorer zelf liet de derde scoringskans liggen, ook hij vond Oosse op zijn weg die zijn inzet pareerde. Drie minuten voor de rust een prima solo van Jim Strating, over de rechterkant diep gestuurd met het uitkappen van zijn directe bewaker met daaropvolgend een fraaie passeractie waardoor hij een tweede tegenstander het bod in stuurde. Even leek hij ook nog te kunnen afronden maar werd op tijd het blok gezet, waarna een doeltrap volgde tot verbazing. Na de rust pakte Yerseke spreekwoordelijk 'de koe bij de horens' en dicteerde de wedstrijd zonder sprankelend voetbal. Tien minuten na de thee een uitstekende dieptepass achter de verdediging op Guus de Leeuw waar weer doelman Oosse met de vingertoppen een doelpunt voorkwam. Door de gemiste kansen bleef het spannend, zo ook op het uur wanneer Niels Versluis achter de bal gaat staan bij een toegekende vrije trap ruim buiten het strafschopgebied. Hoessein Dogan bereidde de verslaggever voor op doelpunt, beiden afkomstig uit Krabbendijke. 'Niels schiet ze altijd binnen' maar deze keer eenvoudige bal voor doelman Hout. En om nog maar eens te benadrukken dat de spitsen niet scherp genoeg waren geraakte ook Arjen de Koeijer de paal nadat doelman Oosse ditmaal gezien was. Guus de Leeuw die nogmaals voorlangs schoot. Ook Tom Laureys op aangeven van invaller Lars Beenakker met een prima uithaal waar Oosse zich weer onderscheidde. In de 81e minuut een prima counter, Colin Hout die een dieptepass goed inschat en de bal direct meegeeft aan Robin Burger dewelke meteen de dieptepass aflevert op Jari Christiaanse, zij lage voorzet in één tij genomen door Laureys maar zijn inzet net voorlangs de paal ziet strandden. Invaller Jimmy Shala kopte nog voorlangs waar zij geen aanspraak maakten op de overwinning. In de 89e minuut was het net als in de eerste competitiewedstrijd tegen RCS, de Leeuw die op aangeven van de Koeijer de bevrijdende 1-0 overwinning realiseerde.