Afbeelding

Wemeldinge JO11-2 en Krabbendijke JO11-1 wisselen van positie

Sport en vereniging

WEMELDINGE/KRABBENDIJKE - Zaterdag 14 oktober wederom een jeugdderby van de week, ditmaal op sportpark ‘Boenze Boogerd’ waar Wemeldinge JO11-2 hun tegenstander vond in Krabbendijke JO11-1. Laatstgenoemde als tweede op de ranglijst met twee ruime overwinningen van 14-0 en een 0-10 uitzege, Wemeldinge zelf won ook tweemaal maar kende een lager doelsaldo.

Het waren de Wemeldingenaren die het initiatief in de wedstrijd namen, waar de bezoekers wat terughoudend openden. De eerste doelpoging kwam van Bas van der Vinne dewelke keeper Björn Wijnen bijna verraste, nog wel gered met een uiterste poging waardoor het 0-0 bleef. Wemeldinge trok de goede lijn door en zo kon een doelpunt niet uitblijven, echter viel deze ietwat onverwacht aan de overzijde voor Krabbendijke dat niet in de wedstrijd zat. Het was Omer Irgoren op aangeven van Yannick Westerweele de 0-1 maakte, bij de tweede paal voorgegeven en tegendraads in de verre hoek. Echter kort op deze maakte Wemeldinge gelijk via Niels Veerhoek, laag en hard onhoudbaar voor doelman Wijnen. De thuisclub zette daarna meteen orde op zaken en liep nog voor de rust uit naar een 5-1 voorsprong dewelke ook gezien het spelbeeld terecht was. Levi Dek kegelde de 2-1 van afstand binnen, waarna Bram Hijstek een vloeiende combinatie afrondde, 3-1. Wel waren er tegenstoten in het eerste bestek maar echt gevaarlijk werden de Krabbendijkenaren niet. Met een geplaatst schot in de verre scoorde Niels Veerhoek zijn tweede van de morgen met een verrassende 4-1 voorsprong gezien toch de eerdere ruime zeges van Krabbendijke. Even leek Dieter Weststrate de marge terug te brengen naar 2 doelpunten met een vlammend schot dat op de kruising uiteen spatte, maar was het wederom Wemeldinge wat toesloeg. Niels van Oosten zag Bas van der Vinne vrijstaan voor het doel en legde de bal af op zijn teammaat die beheerst de 5-1 binnen schoot. Na de rust wel een beter Krabbendijke wat meer en meer in de wedstrijd kwam maar ‘een sta in de weg’ vond in doelman Boef de Vilder, maar ook aan de overzijde keepte doelman Wijnen uitstekend ondanks de 5 tegendoelpunten waar hij nauwelijks kans had deze te stoppen. Een prima knal van Niels van Oosten op de lat tegen doelman Wijnen kon ter nauwer nood nog worden gestopt voor de doellijn, waar dit ook aan de overzijde gebeurde op een schot van Sven Bal. Het slotakkoord kwam op naam van weer Niels Veerhoek die zijn derde van de middag realiseerde uit de rebound, de voorzet van Bas van der Vinne weg gebokst maar voor de voeten van Veerhoek die de eindstand op 7-1 bracht. Krabbendijke kwam te laat in de wedstrijd om het tij nog te keren waardoor zij nu van 2e naar de 3e positie stijgen en Wemeldinge juist andersom, zij klimmen van de 3e naar 2e plaats. Aan de sportiviteit ontbrak het niet, waarvoor de complimenten naar beide jeugdige selecties.

Selectie Wemeldinge JO11-2: Boef de Vilder, Sietse Flipse, Juliën van Opbergen, Bas van der Vinne, Niels Veerhoek, Bram Hijstek, Niels van Oosten, Pati Braam, Levi Dek. Begeleiding: Peter Veerhoek en Remi Bruijnooge (beiden leider/trainer/coach).

Selectie Krabbendijke JO11-1: Björn Wijnen, Sem Breijer, Finn Lobbezoo, Matse Oudeman, Yannick Westerweele, Dieter Weststrate, Sven Bal, Omer Irgorin, (afwezig waren Ivan Verton en Lucas Nieuwenhuize. Begeleiding: Alex Tramper, Chris-jan Jansen en Richard van Kruiningen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief