Afbeelding

Maar liefst achttien medailles voor Olympia Kapelle

Sport en vereniging

KAPELLE - Met een grote groep vertrokken de wedstrijdspringgroepen richting Oostburg afgelopen zaterdag voor hun individuele wedstrijd.

Ze konden per onderdeel een medaille winnen op airtumbling (dat is een lang soort springkussen waarop je salto's draaien en schroeven kan maken) en minitrampoline en pegasus. Ook deden er 2 teams mee met microteamgym. Deze team bestaan uit 3 personen die gezamenlijk proberen een beker te winnen.

Er wordt geturnd in 3 niveaus A, B en C niveau waarvan A het hoogste niveau is en deze niveaus zijn onderverdeeld in de categorieën jeugd [9-12 jaar], junior [12-16 jaar] en senior.

In het A-niveau hebben op airtumbling Meike van Belzen en Amy Quakkelaar een 1e plaats behaald. Amy heeft maar liefst 3 eerste plaatsen behaald op de drie toestellen. Angela Jansen op minitrampoline en Anne van Strien op pegasus een 1e plaats. Super knap dames!

In niveau B heeft Noa van Boven een 2e plaats behaald op airtumbling. Julia van Liere wist 2 medailles te scoren: op airtumbling een 2e plaats en op pegasus een 5e plaats. Meike van Belzen werd 3e op minitrampoline en 4e op pegasus. Thom Moree liet een schitterende dubbele salto zien op minitrampoline, wat hem een 1e plaats opleverde.

In niveau C hebben Janelle de Bruine, Manon van Dijke, Inge Hoogesteger en Tess van Waarde ook elk een medaille behaald: Janelle op pegasus, Manon op airtumbling en Inge op de minitrampoline. Tess heeft 2 medailles gewonnen: op pegasus een 1e plaats en op airtumbling een 2e plaats.

Het microteamgym bestaande uit Giovanni, Rebecca en Lyonne werden 2e en konden een beker mee naar huis nemen.

Geweldige prestaties van iedereen! Onze springgroepen trainen 2 uur in de week onder leiding van Kees Meerman. Neem eens een kijkje op de facebookpagina van GV Olympia Kapelle voor meer info, foto's en filmpjes of volg ons youtube kanaal.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief