Afbeelding

Waarde blaast Stavenisse ondersteboven

Sport en vereniging

WAARDE - Op een winderig en regenachtig Sportpark Keizershoofd in Waarde kwam afgelopen zaterdag 7 oktober trainer Maickel Sebrechts met z'n manschappen uit Stavenisse op bezoek.

Stavenisse is na vorig seizoen een soort angstgegner voor Waarde geworden. De Tholenaren wonnen toen beide wedstrijden en eindigden de competitie met 50 punten op een 6e plaats. We moeten terug in de tijd, om precies te zijn naar het seizoen 2009/2010 om nog winstpartijen voor geel/zwart te kunnen terugvinden. Waarde moest het in de wedstrijd stellen zonder aanvoerder Jordy Steketee, Iman Noordam moest wedstrijdritme opdoen met de tweede ploeg en verdediger Jazec Mielzynski is nog herstellende van een gebroken rib. De wedstrijd werd uitstekend geleid door de heer Houdé uit Putte.

De wedstrijd

In de eerste helft hadden de bezoekers de wind in de rug, waardoor het spel zich in het begin vooral afspeelde op de speelhelft van Waarde. Na een half uurtje viel de 1-0 voorsprong te noteren voor Waarde, door Rik Butijn. De vreugde was echter van korte duur toen Daan Ponsteen namens Stavenisse korte tijd later de 1-1 binnenkopte. Waarde kwam tegen het einde van de eerste helft wat beter in z'n spel en met een tweede doelpunt van Rik Butijn kwam Waarde weer op voorsprong. In de stromende regen zochten beide ploegen daarna de thee op, ruststand 2-1. In de tweede helft kwam Waarde pas echt goed op stoom en speelde bij momenten goed voetbal. In de 60e minuut zorgde Zakaria Deraoui voor de 3-1 waarmee het verzet van de bezoekers gebroken leek. Waarde wou meer en kwam via Jawad Samiky in de 70e minuut op een 4-1 voorsprong die als invaller nog maar koud in het veld stond. Rob Reijtenbach en Szabi Szillard vielen vervolgens goed in en het leukste bleef voor het laatst bewaard. Jeremi Deleu bewaarde in de 16-meter alle rust en overzicht, kapte zijn tegenstander uit, en liet met een geplaatste schuiver in de rechterhoek de 5-1 noteren. De kroon werd op de wedstrijd gezet door sterkhouder Yannick Ekangamene. Van buiten het strafschopgebied kegelde hij hard, laag en strak -zoals alleen hij dat kan - de 6-1 binnen. 'Man of the Match' zonder andere spelers tekort te doen was Patrick Dijl, hij moest de positie en de taken van kapitein Jordy Steketee overnemen en deed dat overtuigend. Een compliment voor deze jonge speler uit de A-kern die liet zien voetballend prima mee te kunnen. Met deze uitslag behoudt Waarde zijn voorlopig 4e plaats in het klassement. Aanstaande zaterdag gaat de club op bezoek bij Kwadendamme. Deze ploeg zal met slechts 1 punt uit 3 wedstrijden er alles aan gelegen zijn om voor thuispubliek de eerste winstpartij te realiseren. De hekkensluiter in de 4e klas van de laatste jaren is niet meer 'het kleintje' en wordt inmiddels als een geduchte tegenstander gezien in de top van de 4e klas. Scheidsrechter R. Houdé werd in het zonnetje gezet i.v.m. de week van scheidsrechter met een bloemetje voor zijn bijdrage in de sport, deze overhandigt door Frank Waterman.