Afbeelding

Minipupillen uit Waarde en Kapelle schitteren

Sport en vereniging

WAARDE/KAPELLE - Zaterdag 7 oktober weer eens ruimte voor een 'Jeugdderdy van de Week'. Waar vorig seizoen meerdere jeugdteams uit de regio in het zonnetje werden gezet, ditmaal de keuze gevallen op Sc Waarde JO7-2 die het in hun wedstrijd opnamen tegen voetbalvereniging Kapelle JO7-3.

De leeftijdscategorie waarin kinderen kennis maken met de sport, hoe deze wordt beoefend en misschien nog wel belangrijker 'het in teamverband sporten met respect voor een ieder'. Uit de onderlinge gesprekken van de begeleiding tijdens de derby bleek dat de gun-factor hoog was, beide coaches zagen de 5-5 als een mooie eindstand, wellicht doordat geen van de kinderen zo verloor.

De wedstrijd

In de openingsfase een evenwichtig spelbeeld, nadat Waarde tot tweemaal toe de kans liet liggen en Kapelle een 'sta in de weg' vond in het aluminium, was het Finn Duivewaarde die voor de Kapelse-openingstreffer zorgde. Na twee nederlagen lonkte hun eerste overwinning met een 0-1 voorsprong in de rust. Echter was het na de limonade Joel Harthoorn die met zijn twee treffers de voorsprong van Kapelle omboog naar een 2-1 achterstand, zo niet de voorsprong voor Waarde. En min of meer onverwachts liepen zij uit naar een 4-1 tussenstand waardoor een derde nederlaag zich aankondigde voor Kapelle JO7-3. Ruben Koster tekende voor de 3-1 en Jelmer Paauwe bracht de marge op drie doelpunten met hun 4e doelpunt. Kapelle gaf zich op zijn minst gewonnen, het was Tristan Snoep die de bezoekers weer hoop gaf met zijn treffer met een 4-2 tussenstand. Jaïro Quist leek de wedstrijd te beslissen met een fraaie treffer en de marge weer terug naar 3 doelpunten, 5-2. Echter was het Tristan Snoep die met nog 3 doelpunten de enige juiste eindstand spreekwoordelijk 'op het scorebord deed brengen', een 5-5 gelijkspel waar er mooie momenten waren voor even iets anders wat bij deze leeftijdscategorie normaal is. Zo stopte opeens een veldspelertje in een aanval omdat hij de fotograaf opmerkte, 'hé fotograaf' volgde en poseerde als een model. Was er tijd en ruimte wanneer één van hun even geen zin had om mee te doen, vulden de aanwezige toeschouwers hun rol in op de achtergrond met dezelfde glimlach als hun trotsen in het speelveld. Eerst werden de complimenten uitgewisseld aan elkaar waarna nog de gebruikelijke strafschoppenreeks volgde. Over één ding waren alle aanwezigen het eens, deze jeugdderby zorgde voor een prima sfeer met alleen maar winnaars. Was het met name een teamprestatie, een evenwichtige wedstrijd waarin alle spelertjes hun aandeel hadden in het gelijke spel. Ook scheidsrechter Marvin Schrijver liep meer met een lach op zijn gezicht dan de serieuze blik van een arbiter, dat kan nog bij deze toppers!

Selectie Waarde JO7-2: Jaïro Quist, Jelmer Paauwe, Thobias Schutterop, Ruben Koster, Roan van Fraassen en Joel Harthoorn, Cees Quist (leider/coach) en Frank Waterman (trainer).

Selectie Kapelle JO7-3: Morris de Punder, Tristan Snoep, Coen van de Griend, Finn Duivewaarde, Tijn Hage, Wout Lindeberg en Wout van Wingen, Jeroen de Punder (trainer/coach) en Ivan Hage (leider).



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief