Apollo’69 en Sc Waarde vermaken het publiek

WAARDE - Sportpark ‘De Zuudoek’ vormde zaterdag 30 september het decor van een leuke pot voetbal. De ambitieuze sportvereniging Apollo’69 heeft zich met een aantal nieuwelingen versterkt en wil dit seizoen mee gaan doen voor de prijzen. De ex-profs Dennis en Gerard De Nooijer moeten deze plannen vorm gaan geven, al dan niet van meerwaarde zijn. Beiden waren overigens voor deze wedstrijd absent, wellicht vanwege voorbereidingen op de komende kustmarathon.

In het begin van de eerste helft dicteerde de thuisploeg voetballend de wedstrijd zonder echt tot grote kansen te komen.

Na een half uur kwam Waarde wat beter voor de dag en pakte zowaar een 0-1 voorsprong na wat geklungel achterin bij de thuisclub. Nordin el Marzgouioui maakte één-op-één met de keeper strafte het meteen af met zijn doelpunt. Kort daarna een goede actie van Yannick over de rechterflank, zijn harde voorzet belandde met behulp van een Apollo-speler in eigendoel 0-2.

Kort voor rust maakte Pascal Korsuize namens de thuisploeg de aansluitingstreffer, 1-2. In de tweede helft werd het een echte wedstrijd tussen twee ploegen die vol voor de winst gingen. Apollo scoorde in de 70e minuut via Jean-Paul Harthoorn de 2-2 maar kon van die gelijkmaker maar kort genieten toen enkele minuten later opnieuw Nordin Waarde weer op voorsprong zette, 2-3. Compliment voor de assistent-scheidsrechter van de thuisploeg die uiterst correct was in zijn rol en niet voor buitenspel vlagde hoewel het daar even op leek. Even later zag Jeremy Deleu de Apollo-goalie iets uit positie staan en probeerde hem met een direct en geplaatst schot vanaf de zijkant te verrassen, de reflex van de keeper was echter voldoende. Ook Yannick kegelde nog een vrije trap op de kruising. Met een alles-of-niets offensief kreeg de thuisploeg loon naar werken, toen Jean-Paul Harthoorn de 3-3 binnenwerkte. Met deze einduitslag konden beide kampen uiteindelijk wel vrede hebben. Waarde staat nu op een fraaie 4e plaats in het klassement en dat alleen al geeft de burger moed. Komende zaterdag komt Sc Stavenisse op bezoek, benieuwd of Waarde de stijgende lijn voort kan zetten. Na twee wedstrijden blijft coach Edwin in de Weij ongeslagen met zijn manschappen, na een succesvol eerste jaar als beginnend hoofdtrainer wederom positieve ontwikkelingen.