Afbeelding

Guus de Leeuw wederom beslissend

Sport en vereniging

YERSEKE - Zaterdag 23 september was het dan zover, de 1e speelronde van de competities stond op het programma voor de meeste amateurclubs. Zo ook voor RCS en Yerseke die vorig seizoen in respectievelijke volgorde op de 2e en 3e plaats eindigden. Ook wisten beiden geen potten te breken in de nacompetitie waardoor zij beiden misschien wel als titelkandidaten kunnen worden bestempeld.

Een competitiestart met een wedstrijd als deze waar meteen een eerste tik kan worden uitgedeeld. Vooraf moeilijk in te schatten wie de favorietenrol kreeg toegediend, Yerseke won wat geflatteerd met 1-0 op de Sloepoort-cup met een puike voorbereiding. De vele nieuwelingen bij de thuisploeg mogen toch worden gezien als een aanwinst zo niet versteking.

De wedstrijd

In de openingsfase bleek zoals verwacht geen tijd en ruimte voor de aftastfase, de periode waarin spelers voorzichtig hun tegenstander testen zonder al te veel risico in hun keuzes. Meteen over het gehele speelveld de druk op de vele duellen met zeker ook individueel hoogstaande acties, het goede wegdraaien, de aannames maar steeds na één van deze weer de druk op de bal. Hierdoor werd dan wel de ruimte voor een vloeiende aanval ingedamd, de spanning nam hierdoor toe. Beide teams knokten voor elke meter wat de wedstrijd aantrekkelijk maakte. Yerseke genoot het eerste afstandsschot door nieuweling Tom Laureys dewelke de thuissupporters deed beangstigen, waarna R.C.S. zelf een aantal momenten kende door meerdere vrije trappen volgden waaruit zij geen resultaat behaalden. De eerste helft kende slechts één goede scoringsmogelijkheid voor de 19-jarige Conner Meerman, op snelheid over de linkerkant bereikt met de doortocht naar Colin Hout die goed zijn doel verkleinde. Te gehaast schoot Meerman met de punt van de schoen voorlangs waar toch nauwelijks sprake was van nog verdedigers in zijn directe omgeving. Wel kwam Yerseke niet geheel zonder kleerscheuren door het eerste bestek doordat het tegen twee gele kaarten opliep, zowel voor Loran Steketee als Mark Goeman werden op de bon geslingerd door arbiter S. Slabbekoorn. Na de rust enkele wisselingen wat de wedstrijd nauwelijks veranderde, wel nam de ergernis toe door wel dan niet overtredingen. Dit mede door steeds de reacties vanuit beide kampen, de spanning zat er vol op. Dat werd zeker niet minder toen Mark Goeman in de 70e minuut de overtreding beging waarna zijn tweede geel volgde, even een moment waarbij je jezelf pijn doet. Gelukkig pakte dit goed uit in blessuretijd zo bleek later, Harro Hazelaar bracht zijn laatste twee wissels Robin Minnaard en Michel de Rooij in en spits Guus de Leeuw mocht het middenveld gaan ondersteunen door het ondertal. John Bentschapknook reageerde met aanvallende wissels maar zijn ploeg overtuigde niet doordat Yerseke nog steeds overeind bleef. Een vrij schietkans van dichtbij voor Nicky van Merrienboer waarbij alle aanwezigen zijn poging al telden ging tot opluchting van de Yerseke-aanhang voorlangs. Ook invaller de Rooij met een zelfde poging uit een ietwat moeilijkere hoek ging voorlangs waardoor men dacht aan de bril-eindstand, namelijk 0-0. Echter door een onnodige duwfout kende Slabbekoorn de vrije schop toe aan Yerseke waar deze ook enkele malen geel toonde aan de thuisploeg in het tweede bestek, ook Rick Poleij die na de rust het speelveld in kwam. Hij zag zijn indraaiende vrije trap de juiste richting meekrijgen door de kruin van Guus de Leeuw die de 0-1 overwinning realiseerde.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief