Volle bak voor Den Boer en Van Stee bij Sjezen-rijden

Sport en vereniging

KAPELLE - Een week voorafgaand aan het Zeeuws kampioenschap Sjezenrijden in Westkapelle was het Zuid Bevelandse Kapelle opnieuw decor van een geslaagde wedstrijd Sjeesje rijden, georganiseerd door de Ringrijdersvereniging Zuid Beveland.

De animo voor deze wegstrijd is weer groeiende want inmiddels twaalf fraai versierde ingespannen Sjezen ratelden vanaf het middaguur tot het eind van de dag over de monumentale Kapelse Kerkring. De Bevelandse en Walcherse boeren en boerinnen moesten eerst nog hevige regenval doorstaan maar gaandeweg werd het een mooie nazomermiddag.

Leaticia den Boer uit Ritthem en Jelle van Stee uit Biezelinge, de Zeeuws kampioenen van enkele jaren geleden, wisten alle 69 ringen te steken en werden daarmee winnaars van de dag. De tweede beker ging naar Elise en Dennis Willeboordse en de derde naar Annaliza en Kees Langebeeke. Beide koppels staken 66 ringen.

Belangrijk element bij het Sjeesje-rijden zijn altijd de versieringsprijzen. De eerste prijs voor het mooiste geheel werd gewonnen door Angelina Cevaal en Jasper van der Maas, de tweede prijs door Esther Lous en Hans Vos en de derde door Valerie Mieras en Hubert van der Maas. Van der Maas en Mieras vormden volgens de jury ook het mooist geklede koppel.

De zogenaamde Boerenrondes waarin om de felbegeerde Pollepel werd gestreden werd op naam geschreven van Dennis en Elise Willeboordse. Dan waren er ook nog twee extra prijzen, een Damesbeer en een Herenbeer. Deze werden gewonnen door Stephanie Mieras en Joeri van Stee en door Esther Lous en Hans Vos.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief