Yerseke boekt 0-4 uitzege tegen Seolto

YERSEKE - Zaterdag 9 september reisde het vlaggenschip van voetbalvereniging Yerseke af naar Zevenbergen om het op te nemen tegen Seolto, voor beiden hun tweede bekerwedstrijd in de poule (groep 2 52).

Seolto verloor zijn eerste bekerwedstrijd enigszins verrassend met 2-1 van Colijnsplaatse Boys, daarentegen had Yerseke geen kind aan Stavenisse op sportpark Cleijn Moercken wat een 8-0 overwinning opleverde. Voor beide oefenmeesters, Jack Beusenberg (Seolto) en Harro Hazelaar (Yerseke) op enkele spelers na een voltallige selectie. Seolto vooraf gebaat met een overwinning waar Yerseke ook met een gelijkspel genoegen zou kunnen nemen, al worden de bekerwedstrijden eerder gebruikt als oefenwedstrijden in de voorbereiding op de competitie. Yerseke wil uit betrouwbare bron ook in het KNVB-bekertoernooi zover mogelijk komen.

De wedstrijd

Al in openingsfase genoot de thuisclub twee corners dewelke echter geen gevaar opleverden, maar ook Lars Beenakker en Jari Christiaanse behaalden dreigend de achterlijn zonder de eindpass waardoor er geen afronding volgde. In de 9e minuut tot tweemaal toe Sebastian Stoop met schietkansen met een minuut later Tom Wijne die zijn inzet in het zijnet zag belandden uit al de 3e hoekschop. Een evenwichtige openingsfase met een licht overwicht van de thuisclub Seolto. Uit een vrije trap voor Seolto ter hoogte van de middellijn (zijkant), aanvoerder Chris van Persie gekozen voor een inspeelpass en niet de verwachte hoge bal waar Yerseke deze onderschepte met meteen het door bewegen in de voorwaartse, Jorn Lindenberg verkozen tot 'beste speler van het seizoen 2016/2017 ontving de bal terug door een puike dieptepass van Ruben Pekaar waarna Lindenberg zijn eerste officiële doelpunten wist te maken. Laag en geplaatst in de lange hoek achter doelman Bart Stuyts in het netje, toch ietwat onverwachts de 0-1 op het scorebord na 13 minuten spelen. Drie minuten later de poging van Guus de Leeuw die zijn schot net voorlangs zag gaan waar Arjen de Koeijer een teenlengte te kort kwam deze de juiste richting mee te geven. Daarna een fase waarin Jari Christiaanse het veelal moest ontgelden, draaide zich prima los van directe tegenstanders waarna hij onreglementair werd afgestopt. De vrije trappen op toch mooie posities meer losse flodders dan de benodigde traptechniek voor dezen. Sebastian Stoop leek het gevaar voorin met voorzetten en toch ook de dreiging in scrimmages voor het doel van Yerseke, net als tegen Colijnsplaatse Boys bleef de gewenste afronding uit. Even leek Yerseke ietwat tegen de verhoudingen in op een 0-2 voorsprong te geraken, uit een hoekschop nam Loran Steketee de rebound vol op d'n pantoffel waarop doelman Stuyts zich onderscheidde en de pegel wist te stoppen. Net voor rust leek Joshua Broeders koppend voor de gelijkmaker te tekenen, een prima reflex van doelman Colin Hout hield Broeders van scoren af. Na de rust ook voor Yerseke een vrije trap op dezelfde positie als Seolto waaruit Yerseke in de counter toesloeg, zij daarentegen wel voor de hoge pass gekozen op Arjen de Koeijer die de bal terug in de doelmond kopte tot bij Tom Laureys die controleerde en beheerst de bal ik hoek plaatste, 0-2 en de dooddoener voor de thuisclub. Yerseke wist de score nog te verdubbelen naar een 0-4 overwinning door treffers van Ruben Pekaar en Arjen de Koeijer in de fase waar Seolto geknakt was. De tweede helft was Yerseke heer en meester zonder al te veel moeite.